Pagina's

zaterdag 27 september 2008

Wat te Doen bij Stress?

Stel je bent op je werk, maar je kunt eigenlijk niet aan de slag omdat de spullen die je nodig hebt ontbreken. Je kunt hier niet veel aan doen, want je moet op anderen wachten: een ander bedrijf, de post of noem maar op.

1. Vanzelfsprekend raak je hierdoor gestrest. Maar heeft dat eigenlijk zin? Verandert jouw stress iets aan de situatie? Advies is ga op tijd naar anderen en vraag ze er iets aan te doen. Blijf hier niet alleen mee zitten. Verder kun je je alleen maar ontspannen. Ontspannen zijn bij een rotsituatie is beter dan gestrest zijn bij een rotsituatieAls er echt niets aan de situatie te veranderen valt: Ontspan! Kun je niet ontspannen? Leer te ontspannen! Volgens Amerikaans onderzoek helpt het al als je rustig gaat zitten en een paar minuten tegen je zelf zegt: Rustig, Ontspan. Daarbij goed op je adem letten. Langzaam en diep ademen. Doe dat telkens al je merkt dat je gestrest raakt.

2. Als de situatie niet verbetert, wordt jouw stress nog groter. Het is tijd om naar de hoge baas te gaan. Je hebt grote kans dat hij sust en de zaak bagatelliseert. Ik zou maar aan blijven dringen tot hij de ernst van de situatie snapt, anders blijf jij met een nog grotere stress zitten! Als je niets doet aan de stress en de situatie verandert niet? Kijk uit! Stress is een belangrijke oorzaak van ziekte. Je bloed raakt verzuurd. Ziektes ontstaan in een zuur lichaam. Neem de tijd om te mediteren. Als je niet kunt mediteren. Luister dan naar geleide meditaties om tot rust te komen en om beter te kunnen slapen.

3. Als er niets gebeurt, kan een uitbarsting niet op zich laten wachten.Als je dit wilt voorkomen en als je al huilt van de stress en er niet meer uitkomt: Meld je op tijd ziek. Ga naar buiten. Wandel een uur per dag in de natuur. Eet gezond. Je gezondheid staat op het spel!


Als je dit leest en je denkt: ja dat klopt. Word wakker! Dat is niet genoeg. Neem nu actie en laat het niet gebeuren dat je in een burn-out komt.

www.zondergekheid.nl/stress.htm

Geen opmerkingen: