Pagina's

zondag 28 september 2008

De ontwikkeling van ziekte in zes fasen

De Duitse arts Dr. Reckeweg heeft de leer van de zelfvergiftiging ontwikkeld. Ziekte betekent in deze leer het uitbannen van schadelijke en giftige stoffen. Het lichaam heeft een groot zelfgenezend vermogen. Van gezond naar doodziek verloopt in 6 fasen. Het lichaam heeft een groot zelfgenezend vermogen. In de eerste drie stadia kan de ziekte door het lichaam zelf genezen worden, eventueel met hulp door te ontgiften, ontzuren, ontstressen en ontslakken.

Fase 0 is de gezonde fase, schadelijke stoffen worden op een normale manier uitgescheiden, Dat wil zeggen door de nieren, de longen, de huid en de darmen.

Fase 1 is de uitscheidingsfase door middel van verkoudheid, niezen, hoesten. Wat betreft de psyche door irritatie.

Fase 2. In deze fase ontstaat griep of koorts. Soms huiduitslag. Wat betreft de psyche huilbuien.

Fase 3. In deze fase worden de gifstoffen vastgezet in de minder belangrijke weefsels. Dit wordt ook de stille fase genoemd. Je merkt hier niet zoveel van. Maar als je hier niet aan je gezondheid gaat werken kun je ernstig ziek worden. In die gevallen dat er bijvoorbeeld plotseling vergevorderde kanker (fase 6) wordt vastgesteld, betekent het altijd dat er al een jarenlang proces aan voorafgegaan is. In fase 3 kun je nog gemakkelijk de ziekte terugdringen door ontgiften, ontzuren ontstressen en ontslakken.

Fase 4 Hier treden de chronische ziekten op. Normaal gesproken wordt het zeer moeilijk om ziekten nog echt op te lossen.

Fase 5. In deze fase worden de celstructuren aangetast.

Fase 6. De fase van de woekering en uitzaaiingen. Op psychisch niveau: hevige angsten.

In fase 4, 5 en 6 kan de ziekte meestal niet meer verdwijnen. Wel kan er een halt toegeroepen worden aan de voortschrijding van de ziekte door ontgiften, ontzuren, ontstressen en ontslakken. Dit moet altijd onder toezicht van arts of therapeut gebeuren.

Ontgiften: speciale sappen, sapvasten, detox voetenbad
Ontzuren: licht alkalische voedingsmiddelen, via adem en meditatie
Ontstressen; levenswijze veranderen, wandelen, mediteren
Ontslakken: vasten, hoge darmspoeling

ALTERNATIEF GENEZEN

Geen opmerkingen: