Pagina's

zondag 28 september 2008

Hoe Stress te Voorkomen

Zoals voor de meeste mensen in onze moderne samenleving is het waarschijnlijk ook voor jou een uitdaging om niet aan stress ten onder te gaan. Misschien heb je het nog niet echt in de gaten. Maar als je een baan, een huishouden, kinderen, hobby’s, en een sociaal leven hebt-of slecht een paar van deze- ligt stress op de loer.

Juist als het je nog best lukt, is het belangrijk om ontspanning in je leven in te bouwen. Doe dit bewust en hou het dag in dag uit vol. Het is jammer als je ziek zou worden door de stress. (Stress is oorzaak nummer 1 voor ziekte)

1. Stop minimaal drie keer per dag met je werkzaamheden om ademoefeningen te doen. Bij stress hoort een hoge, korte ademhaling. Er zijn veel verschillende manieren om goed te ademen. Maar als je je er een paar maal per dag gewoon op toelegt, rustig diep in- en uit te ademen, ben je zeker op de goede weg.
2. Doe één keer per dag een geleide meditatie (bijvoorbeeld de gratis te verkrijgen 10 minuten durende ontspanning tijdens het werk) Een geleide meditatie is een audio, (cd of mp3 bestand) waarnaar je kunt luisteren)
3. Ga iedere dag minstens een half uur naar buiten. Het best is wandelen in de buitenlucht. Als je in de stad woont kies dan een park uit. Zeker als je in de stad woont, moet je eens per week echt naar buiten, het strand of de bossen.

Als je deze tips in de gaten houdt kun je negatieve stress buiten de deur houden.
Succes!
Voor meer informatie:
www.zondergekheid.nl/stress.htm

Geen opmerkingen: