Pagina's

zondag 28 september 2008

Hoe het beter kan gaan op je werk

Je bent boos omdat er op je werk veel mis gaat. Anderen doen hun werk niet goed. Daar lijdt jouw eigen werk onder. Daarom ben je boos. Het is belangrijk dat je eerst nadenkt voordat je tot actie over gaat.

Probeer eerst tot rust te komen. In je boosheid denk je echt niet helder meer, neem dat maar van mij aan. Op zich is het uiten van je boosheid goed voor lichaam en geest, maar misschien niet voor je baan. Doe oefeningen om te aarden, Probeer je boosheid los te laten met IRT (instant release techniek), ontspan je, eventueel door gewoon een half uur naar buiten te gaan

Je hebt behoefte om je te uiten en op zich is dat is goed. Maar ga niet direct boos naar de ander of naar de leidinggevende. Zoek mensen, collega’s of vrienden van wie je weet dat ze rustig en redelijk zijn. Zoek ze uit! Dit is essentieel. Klaag niet zomaar bij de eerste de beste. Vraag de juiste persoon om raad. Misschien vind je de raad die men geeft niet meteen recht doen aan jouw situatie. Neem dan nog eens de tijd.

Pas als je minstens een beetje tot rust gekomen bent, kun je actie ondernemen. Overweeg de goede raad van je collega’s nogmaals. Misschien oordeel je daar nu anders over. In ieder geval kun je nu meer overwogen en bewust te werk gaan. Laat het er nu niet zomaar bij zitten omdat je tot rust gekomen bent! Weloverwogen stappen ondernemen en praten met degene met wie je in conflict bent is de aangegeven weg. Dit zal je alleen maar meer respect opleveren.
Voor meer informatie;
boosheid

Geen opmerkingen: