Pagina's

zondag 28 september 2008

Hoe het fout kan gaan op je werk

Stel je bent boos, want dingen op je werk gaan niet goed. Anderen doen hun werk niet goed of laten steken vallen. Op die manier kun jij je werk niet goed doen en je bent boos. Realiseer je dat de situatie uit de hand kan lopen als jij niet op de juiste manier reageert. En als je je er niet bewust van bent hoe je deze situatie aan moet pakken zal het automatisch verkeerd gaan.

Want wat doe je? Je gaat praten met vrienden, of het thuisfront. Je beklaagt je zelf en legt de situatie uit. Je bent emotioneel. Je vrienden en je relatie houden van je en het is logisch dat ze je bijstaan en sussen, waardoor jij wel rustig kunt worden, maar nog meer in je gevoel gesterkt wordt dat de situatie onrechtvaardig is

Omdat men alleen jouw kant van het verhaal hoort en omdat je automatisch medestanders zoekt, kan het gebeuren dat sommige mensen om je heen nog bozer worden dan jij al bent. Je hoort dan dingen als: ik zou daar niet blijven werken en misschien zelfs: ik zou een bom onder je bedrijf leggen. (Ik heb dat zelf tegen mij horen zeggen, metaforisch bedoeld, maar toch!)

Het resultaat is dat je nog veel bozer bent dan je aanvankelijk was. Je gaat op je werk eisen stellen omdat jij in je recht staat. De kans is zelfs groot dat je met je leidinggevenden ruzie gaat maken. Het is jammer maar dat was waarschijnlijk helemaal niet nodig.

Het is veel beter om eerst na te denken en bewust stappen te ondernemen om het probleem op te lossen. In het volgende artikel meer.
boosheid

Geen opmerkingen: