Pagina's

donderdag 10 juli 2008

Ziek gemeld. Arbo-arts?

Je hebt je ziek gemeld omdat je ziek bent. En het is een beetje meer dan een verkoudheid. Je bent niet in een of twee weken beter. Als het je vergaat zoal het mij vergaan is, gaat het al een tijd niet zo goed. Vroeger was je nooit ziek en het afgelopen jaar heb je je telkens een paar dagen ziek gemeld. Griep, of van de fiets gevallen, of iets anders. Maar telkens denk je weer het gaat weer goed, tot er weer iets gebeurt waardoor je een paar dagen thuis moet blijven. Totdat je dan toch een oproep van de arbo-arts krijgt

1. Alles kan natuurlijk gewoon goed gaan. Je gaat naar de arbo-arts en of je nu overstuur bent en je krijgt rust voorgeschreven of je hebt je verhaal goed kunnen doen en de arbo-arts begreep je en dat is precies zo als je verwacht had. Maar niet ieder mens is hetzelfde en geen enkele arbo-arts is onfeilbaar.

Er bestaat een gerede kans dat je niet tevreden bent na je bezoek aan de arbo-arts. `Je komt thuis en bedenkt: ja, maar nu denkt de arts zus of zo, of ik had dit of dat moeten zeggen of ooh, ik ben iets helemaal vergeten te zeggen. En met de afspraak ben je het ook niet meer eens. Eigenlijk is het helemaal niet vreemd dat je niet helemaal tevreden thuis komt. Je hebt niet voor niets ziek gemeld, je voelt je niet lekker en er gaan zoveel dingen op het ogenblik niet helemaal zoals je zou willen.

2. En dan is het tijd voor de tweede oproep van de arbo-arts.
Het is heel waarschijnlijk dat je er een beetje zenuwachtig voor bent. Zal er nu wél iets. gebeuren waar je het mee eens bent?
Dit is de tijd om je voor te bereiden op het bezoek aan de arbo-arts. Hoe vind je zelf dat het met je is? Het is jouw lichaam en het is jouw hoofd en jij kent jezelf het beste. Is het belangrijk voor jou om snel weer aan het werk te gaan? En voor de goede redenen weer aan het werk te gaan? Of vind je dat je meer rust nodig hebt.
Maak het duidelijk voor je zelf. Als je niet zeker weet of je het met de arbo-arts kunt communiceren kun je je plannen op een papiertje schrijven en oplezen of anders zelf s afgeven.

3. Tot slot kan het gebeuren dat je op een gegeven moment tóch dingen tegen je zin doet.. Of je bent weer aan het werk gegaan en je wilt dat eigenlijk niet. Je voelt je nog niet goed genoeg.

Belangrijk: is dit het werk wat je werkelijk wilt doen?

Ik heb een kort stappenplan opgesteld voor als je deze problemen herkent. Morgen vertel ik er meer over.

Als je nu al gratis tips en geleide meditaties via email wilt krijgen:

Naam
Email


Geen opmerkingen: