Pagina's

donderdag 2 augustus 2007

Zelfgemaakte groentebouillon

In de Happinez (het derde nummer van 2007) staan wat algemene richtlijnen voor het maken van Smoothiesoepen. Alles is zelf gemaakt. Ik maak vaak soep, toch met een (vegetarisch) bouillonblokje. Maar zelf je bouillon maken is natuurlijk mooier. Daarom eerst de bouillon:
Een flinke hoeveelhied maken en een gedeelte invriezen voor later gebruik:

3 liter water
3 laurierblaadjes
1 stukje foelie (eventueel)
halve citroen
3 uien
1 winterpeen
1 prei
4 eetlepels zonnebloemolie
3 kruidnagelen
6 gekneusde peperkorrels
3 tomaten
3 teentjes knoflook
eenvierde knoldelderij of bleekselderij
3 theelepels zeezout

Was en snijd alle groenten Verwarm de olie in een ruime pan en voeg de groenten, specerijen en het zout toe. Bak het geheel een minuut of drie en voeg dan het water toe. breng aan de kook en latt 20 minuten trekken Voeg de kruiden toe en laat nog 10 minuten trekken. Zeef de bouillon.

Geen opmerkingen: