Pagina's

zondag 15 juli 2007

Het waterbed is "uit"

Geschreven door Jan Blom, zie ook: www.liefya.nl :


36 jaar na haar uitvinding is de reputatie van de PVC waterzak als matras slechter dan ooit.

Ondanks een nog steeds groeiende berg wetenschappelijk onderzoek over waterbedden voor medisch-therapeutisch gebruik bij onder andere reuma, slapeloosheid, hernia, doorliggen en prematurenzorg.

Ondanks alle pogingen van de waterbeddenhandel om die ordinaire waterzakken met allerlei 'verpakkingen' zo veel mogelijk te laten lijken op ‘gewone’ matrassen.

Waarom geeft het ene bed een betere nachtrust dan het andere?

Beddenverkopers kunnen of willen nog steeds geen duidelijk antwoord geven op die meest elementaire vraag in hun bedrijfstak.

Dat antwoord is vrij eenvoudig.

Maar als een beddenverkoper eerlijke voorlichting gaf over de slaapkwaliteit van zijn producten, dan zou hij een groot deel van zijn assortiment moeten diskwalificeren.

Vijftien jaar geleden schreef ik een serie verhaaltjes over mijn ervaringen als verkoper in een medisch gespecialiseerde waterbeddenwinkel.

Die verschenen wekelijks als een soort advertentie-column in ‘Het Parool’ en werden uiteindelijk gebundeld onder de titel:

“Slapen op warm water”

De verhaaltjes in dat boekje zijn gedateerd, ze gaan over winkels die allang niet meer bestaan. Maar de informatie die ze bevatten geeft antwoorden op veel nog steeds actuele vragen over de kwaliteit van onze nachtrust.

De meeste (Water)beddenhandelaars zijn nog steeds niet blij met die informatie.

Ik heb geen enkel belang meer in de waterbeddenhandel, maar die oude advertentieteksten zijn nog springlevend. Daarom vertrouw ik ze nu toe aan het internet. Het 'Halcyon' merk bestaat nog steeds en is ook nu nog een van de beste merken op de markt.

Voor adviezen, aanvullende informatie en commentaar ben ik bereikbaar op het volgende e-mail adres: waterbed@liefya.nl

Jan Blom
januari 2006

Geen opmerkingen: