Pagina's

zondag 20 mei 2007

Weekendje sapvasten


Iedereen weet nu bijna wel dat sapvasten goed voor je is. Er zijn sapvastenpakketten te koop in de natuurvoedingswinkels. De meesten zeggen dat het goed is om in de lente te sapvasten, om je darmen eens goed te reinigen. Roy Martina adviseert om bij de veranderingen van de seizoenen te sapvasten, dus 4 keer per jaar. Als je sapvast is het ook goed om je verder goed te onstpannen, te mediteren en een sauna te nemen. Heel veel mensen kunnen dat niet opbrengen, omdat ze gewoon moeten werken.

Wat goed is, is om gewoon een dag per week een sapvastendag er tussendoor te doen. Dit beveelt Roy Martina ook aan. Een andere mogelijkhied is om een weekendje te sapvasten. Ik veronderstel dat dit voor veel meer mensen mogelijk is.

Ik geef hier de aanbevelingen van Natalie Savona voor een weekendje sapvasten

Drink 6 glazen bronwater per dag. Doe verscheidene dutjes, neem een sauna of stoombad, een warm bad, een massage, maak korte wnadelingen, doe ademhalingsoefeningen en zoek een aangenaam tijdverdrijf, zoals lezen, om bezig te zijn als u niet slaapt. vermijd grote inspanning.

De dag ervoor neem je lichte salades en fruit door de dag heen. Als avondeten neem je een geperst sapje. bijvoorbeeld GROEN SUCCES (wortel met bleekselderj, waterkers en spinazie)

In het weekend neem je vier keer per dag een geperst sapje, ontgiftende sappen zijn vaak sappen met wortels en rode biet. Je kunt de tweede dag als lunch en avondeten een salade eten. Ook de dag erna voorzichtig zijn met zwaar voedsel en grote hoeveelheden gekookt eten.

Het is de moeite vanhet proberen waard!

Voor speciale saprecepten zie: Natalie Savona "363 sappen en smoothies"

Geen opmerkingen: