Pagina's

zondag 6 mei 2007

Bloemenvelden meditatie

Dit is een van mijn liefelingsmeditaties.Ik gebruik er de kleuren van de chakra's in.
Dus eigenlijk is het ook een chakrameditatie.

Je doet je ogen dicht en je onstpant een voor een je ledematen en lichaamsdelen.

Je ligt op een lekker warm zandstrand. Het is rustig. Je hoort de golfslag van de zee. Op de achtergrond hoor je ook spelende kinderen. Je hoort de golven van de branding van links naar rechts rollen. je blijft daar een tijdje naar luisteren. Je ontspant je steeds meer en je wordt almaar rustiger. Er komt een warm, gelukkig gevoel over je. Je doet je ogen open en richt je op. Je ziet dat er een roeibootje aangekomen is. Je loopt naar het bootje en stapt in. Je wordt naar een groter schip geroeid. Je klimt met een touwladder aan boord. Je gaat op het dek liggen terwijl het schip gaat varen. Je voelt het schip zacht op de golven deinen. Boven je hoor je de meeuwen en je ziet de stralend blauwe lucht.

Na een tijdje ligt het schip weer stil en je klimt van boord. Deze keer kun je door het frisse zeewater naar een strand wandelen. Op het strand staat een boom. Je omhelst de boom en blijft een tijdje staan. Dit is jouw boom. Je voelt hoe zijn wortels in de aarde uitlopen. Je voelt hoe zijn kruin in de hoogte uitwaaiert. Dan ga je een wandeling maken. Je loopt over de eerste rij duinen heen.

Daar zie je een groot veld met rode klaprozen.Je loopt op een smal paadje door de klaprozen heen. Het lijkt of de klaprozen rood uitstralen, een rood waas komt over het pad te liggen en over jouw lijf. Je loopt door het hele klaprozenveld heen. Dan komt er een ander bloemenveld.

Dit veld is oranje. Het staat hier vol met oranje goudsbloemen. Ook hier loop je helemaal doorheen. Zover als je kunt kijken is alles oranje.

Toch komt ook hier een einde aan en je belandt in een veld met gele koolzaadbloemen. Dit is fantastisch. De bloemen komen tot je schouders en je hele wereld is geel. Je voelt je steeds gelukkiger. En je loopt maar door in die heledergele omgeving.

Dan zie je dat het pad groen wordt. Je loopt nu op groen mos. Er naast zijn groene grasvleden. het gras is hoog en zijn zijn veel andere gorene planten. Terwijl je verder loopt komen er steeds meer bomen om je heen. Het groene pad wordt breder en je loopt nu in een laan met aan weerszijden bomen. De kruinen van de bomen vormen een groene boog om je heen.

Een tijdje later wordt het een beetje lichter. Je kijkt naar boven en ziet dat er tussen de bladeren steeds meer stukjes blauwe lucht te zien zijn. De bomen veranderen langzaam aan in struikgewas en tussen de struiken verschijnen blauwe bloemen. Koningsblauwe Irissen. Tussen als het blauw voel je je blij en trots.

Even later kom je in een paars en lila bloemenveld. het zijn pinksterbloemen met paarse tulpen er doorheen. Het is een prachtige combinatie en je geniet ervan. Aan het einde van dit bloemenveld zie je bergen oprijzen.

Door de glinstering van de zon hebben ze iets zilverachtigs. Je ziet dat er een ingang in de grot is. Je loopt naar binnen en ziet dat er kristallen en edelstenen uitgestald staan. Je mond valt bijna open van verbazing en bewondering. Je bent een beetje moe geworden van de lange wandeltocht. In het midden van de grot staan een bed uitnodigend klaar. Je gaat erop liggen en geeft je zelf de tijd om te genieten van al het moois.
Deze meditatie is nu op video als onderdeel van http://www.stop-stress-nu.nl/stress-therapie-op-video.html
Nu gratis nieuwe video's om stress te verminderen, schrijf je in:

Geen opmerkingen: