Pagina's

vrijdag 18 mei 2007

Echt lekker detox sap (3)

Eerder deze week was ik de bleekselderij vergeten. Maar ik heb het alsnog gehaald. En gelukkig maar. Het "perengroen" is een fantastisch lekker sapje. Bleekselderij met broccoli en peren. Ik vind het Perengroen absoluut lekkerder dan puur perensap.

In het recept staat: acht broccolistengels nodig. Het is een beetje de vraag hoeveel acht stengels eigenlijk is. Soms heb je een broccolistronk waar een paar flinke lange stengels aan zitten. Maar soms heb je alleen maar een hoofdstengel. Dan zou je dus acht struiken moeten gebruiken. Ik heb in mijn drankje drie dikke hoofdstengels gebruikt. De smaak was heerlijk, maar er mocht eventueel nog wat extra broccolismaak bij. Je kunt natuurlijk altijd varieëren in het recept en het aanpassen aan je eigen smaak, -of aan de voedingsstoffen die je vooral wilt hebben.

PERENGROEN
detox *****

Acht stengels broccoli
drie stengels bleekselderij,
twee peren

vitamines en mineralen:
Betacaroteen, foliumzuur, vitamine B5,
vitamine C, calcium, mgnesium, fofor, natrium, zwavel

Als je overigens van perensap houdt: in het sappenboek van Natalie Savona staan nog meer perensappen, o.a. perenmix (met gember en kaneel), blauwe peer (met bosbessen en bramen), zwarte peer (met zwarte bessen), roze peer (met frambozen), droompeer(met abrikozen) en nog een aantral andere!