Pagina's

donderdag 3 mei 2007

Geloofsovertuiging en multi-vitamines

Jasmuheen eet al jaren niets. Ze leeft van het licht. Ze heeft geen tekorten.
Zo ook de Braeatherians:

Ze noemen zichzelf Breathairians en hebben geen voedsel meer nodig. Door meditatie en spirituele training hebben zij het vermogen ontwikkeld om te kunnen leven van licht, ofwel Prana, de Universele Levensenergie. In Nederland zijn er 25 mensen die zo leven. Een interview met één van hen.
'Eten is niet nodig. Eten is een verslaving die iedereen van de geboorte af krijgt opgedrongen. Zonder voedsel ga je helemaal niet dood, je wordt er alleen maar beter van. Je krijgt juist meer energie, je wordt actiever, leniger en gezonder dan voorheen. Je concentratie- en begripsvermogen neemt toe en de zintuigen worden scherper. Vaak neemt je behoefte aan slaap ook af, want van eten wordt je lichaam zwaar belast. Na een maaltijd wordt je altijd zo moe en slaperig omdat er door je lichaam hard gewerkt moet worden om alles te verteren.


zie:
http://www.fanclubs.nu/Mappen/lichtleven%20map/levenvanlicht.html

Leven van het licht is iets anders dan anorexia. Men is ervan overtuigd dat men energie krijgt van het licht. Jasmuheen, die al jaren niet eet, heeft testen ondergaan, maar ze heeft geen tekorten.

Wat heeft dit nu met multivitamines te maken? Misschien is het wel zo dat als je ervan overtuigd bent dat je genoeg vitamines en mineralen in je lijf hebt, dat je ze dan ook hebt. Jasmuheen heeft genoeg vitamines zonder ook maar iets te eten. Het is duidelijk dat ze haar vitamines en mineralen niet binnenkrijgt via haar voeding. Volgens haarzelf krijgt ze ze van het licht. Dat valt nooit wetenschappelijk te bewijzen. Maar het is haar overtuiging en dus werkt het. (Of ze krijgt alles via het licht en valt het wél nog ooit te bewijzen-vitamine D krijgen we al via het zonlicht.)

Vaak horen we tegenwoordig echter dat we bijna onmogelijk genoeg vitamines via onze voeding binnenkrijgen. Ik hoor ook verhalen van mensen met bijvoorbeeld suikerziekte. Omdat ze zich om hun gezondheid bekommeren nemen ze multivitamines. Na een maand laten ze zich testen. Wat blijkt? Ze hoeven dan minder medicijnen te nemen.

Zelf pers ik liever dagelijks groentesappen. Als mensen denken dat ze misschien te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen en het niet op kunnen brengen om heel veel groenten en fruit te gebruiken, zou ik ze aanraden multivitamines te nemen. Dit is zeker het geval als men al ziek is.


In ieder geval: is je gezondheid je lief, denk hier dan eens over na.

Geen opmerkingen: