Pagina's

maandag 10 januari 2011

Omgaan met stress

Omgaan met stress
Als je juist een nieuwe baan hebt, ziet je leven er mooi uit. Je hebt ineens een druk leven. Je kunt een beetje zenuwachtig zijn, maar je bent vooral positief. Je hebt hoogstens een beetje positieve stress, waardoor je je extra je best doet. Je baan is prima. Met jou en je partner loopt het op rolletjes. Je hebt meer inkomsten en je kunt de uitgaven goed bijhouden. Maar na een aantal jaren, terwijl je doorgaat met hard werken begin je te merken dat het niet meer zo leuk is als het vroeger was. Nu moet je oppassen. Aanvankelijk hielp een beetje positieve stress je om je werk op de beste manier te doen. Maar op een gegeven moment komen er wat strubbelingen op het werk en wat je er ook aan doet, het schijnt niet te helpen. Je salaris stijgt niet zoals je wel zou willen. Je hebt steeds minder tijd. En de stress stijgt.

Omgaan met stress
Hoe komt het dat je nu moet leren omgaan met die stress? Je bent vergeten om genoeg ontspanning toe te laten in je leven en vooral toe te laten in je hoofd. Waarschijnlijk heb je wel genoeg vrije dagen en vakanties genomen. Maar was het dan in je hoofd ook ontspannen? Of draaiden en draaien de dingen maar door in je hoofd?


Omgaan met stress

Wat kun je doen om je opgehoopte stress kwijt te raken? Je moet weten dat negatieve stress en een gelukkig gevoel niet samen kunnen gaan. Er zijn heel veel manieren om je stress op te lossen. Een daarvan is word weer gelukkig en je stress zal verdwijnen.


Beter omgaan met stress door gelukkig te zijn.

Weet je nog wat je graag deed als kin? Deed je aan sport of luisterde je naar muziek? Misschien tekende je graag of ging je dagelijks naar het zwembad. De oplossing voor je stress is:zoek even uit waar je als kind gelukkig van werd. Maak wat ruimte en tijd in je leven vrij voor de hobby’s van vroeger en voel je weer gelukkig. Je zult vanzelf merken dat wanneer je gelukkig bent, je stress opgelost wordt.

Geen opmerkingen: