Pagina's

woensdag 5 januari 2011

Een hekel aan sport? Toch bewegen!

Iedereen weet tegenwoordig wel dat bewegen goed voor je is. Veel mensen hebben echter ook een hekel aan sporten.
De bekende alternatieven:

- Wandelen.
Eens per week een wandeling maken is niet voldoende als je verder voornamelijk een zittend leven leidt. Je leest wel dat een half uur per dag wandelen voldoende is. Ik denk dat het eigenlijk niet voldoende is, tenminste , voor mij is dat niet voldoende. (Zie volgend artikel)Het is natuurlijk al veel beter dan helemaal niets doen.

-Fietsen.
Fiets je naar je werk? Of fiets je dagelijks? Ook een half uur fietsen per dag lijkt me niet echt voldoende om gezond te blijven. Maar het is een goed begin. Het leven van tegenwoordig is zo gemakkelijk geworden: auto's, wasmachines, voorbewerkt voedsel, dat het weinige bewegen mede oorzaak is van de talloze zogenoemde welvaartsziekten. Bedenk je maar eens hoeveel meer mensen vroeger moesten bewegen om een huishouden draaiende te houden.

-Oefeningen doen.
Er zijn tal van oefeningen die je naast wandelen en fietsen thuis kunt doen. Belangrijk is om eens per dag je zelf even helemaal uit te putten. Je kunt dat bijvoorbeeld doen door 1 minuut een sprint op de plaats te doen. Als je daarnaast 50 kniebuigingen (squats) doet (langzaam opbouwen) en je bijvoorbeeld tien keer opdrukt, ben je alweer wat verder.
Kijk voor voorbeelden van oefeningen op http://www.fitnessvandestraat.nl/
Er staan korte filmpjes, die je makkelijk na kunt doen.

-Yoga.
Als je niet bekend bent met yoga lijkt het allemaal heel vreemd. Maar ook yoga kun je thuis oefenen. Kijk maar eens op www.yogatv.nl
Of de de Zonnegroet na: Zonnegroet (klikken)

Geen opmerkingen: