Pagina's

donderdag 25 oktober 2007

Reacties Trilplaat




(geplukt van: http://www.gezondheidsplein.nl/oordeelmee/141/Body-vibration.htm


Reacties:
Maximats
Kunt u mij 1 referentie geven , wetenschappelijk onderbouwd, dat het reeds bij Multiple Sclerose effect heeft?

Lidy de Boer
Ik denk erover een trilplaat aan te schaffen. Maar er wordt nu al gewaarschuwd voor rommel! Met alle negatieve effecten van dien. Ik zag op een site van Nemes dat je absoluut niet op een trilplaat moet gaan zitten, omdat dit schadelijk voor de lever, nieren etc. zou zijn. Andere sites laten foto's zien van mensen die er op zitten! Wat is nu goed? Ik wil graag weten welke trilplaat ik kan aanschaffen en op welke manier het verantwoord is deze te gebruiken...

Reina
Sta momenteel dagelijks 1 a 2 keer ongeveer 10 minuten op zo'n apparaat, maar wel een goedkopere versie voor thuisgebruik (Power maxx: 200 euro). Ik heb dit apparaat vooral aangeschaft als aanvulling op de lichaamsbeweging (fiets elke dag ongeveer 3 kwartier in een flink tempo)met als doel om af te vallen en naar aanleiding van de positieve verhalen die ik had gelezen, zoals een gunstig effect m.b.t.botontkalking, de aanmaak van serotonine enz.enz. Of het ook echt werkt weet ik niet. (Gebruik het apparaat nu ongeveer 2 maand).

Ferry
De training is uitsluitend op spierniveau. Er worden bijna geen motorische vaardigheden van je gevraagd, laat staan dat er sprake is van een (senso-)motorisch leerproces. Oftewel wat je op een trilplaat doet is niet toepasbaar in het dagelijks leven en daar eindigt de duur van het trainingseffect. Welke oefeningen je doet op een plaat bepaalt daarom de kwaliteit van de training en die coördinatieve inspanning is een belangrijke voorwaarde. Zijn er beperkingen op het gebied van coördinatie en/of motoriek dat kan de plaat een belangrijke bijdrage leveren het lichaam in goede conditie te houden en zo de weerstand hoog te houden.

Janine
Helpt dit ook bij mensen die een behoorlijke laag vet hebben opgebouwd? Het lijkt mij logisch dat die vibraties daar moeilijk doorheen komen?

Els Mannessen
Hallo, Werkt dit wel bij een spierziekte? Ik heb Myasthenia Gravis en heb snel geen kracht meer in (al)mijn spieren.

Xandra
Ik heb medisch fitness en ik heb een paar keer mogen "proeven" van de trilplaat. Nou, voor mij dus niet meer, ik had een stabiele ontsteking in mijn achillespees. En die ontsteking is door de trilplaat weer verergerd.

Tom
Ik train met zeer volle tevredenheid al ruim 3 jaar op de NEMES-trilplaat. Goed, veilig en vertrouwd. De mensen achter de NEMES-trilplaat hebben bijzonder veel expertise in huis. Er is sinds kort ook een home-version-machine die erg goed werkt ! Zie voor meer info : www.nemes.nl.

Martin
Bekijk de homepage http://www.galileo2000.nl. Hier wordt uitgelegd hoe het werkt, welke wetenschappelijke onderzoeken zijn verricht, etc.

jessica maertzdorf
Nou ik ben er toevallig gisteren nog op gaan staan en het werk wel degelijk. Je hoeft je veel minder in te spannen en bent ook veel sneller klaar idiaal voor als je een keer geen zin hebt om fanatiek te sporten, met dit apparaat bereik je hetzelfde of zelfs meer in een kortere tijd. Nadat je het apparaat gebruikt hebt voel je je ook net zo als dat je gesport hebt ( misschien iets minder moe dat wel) Ik ben er erg tevreden over alleen is het helaas een duur geintje.. jessica

Ik heb het niet echt gelezen, maar ik ben 13 jaar en ik wil gewoon niet te veel snoepen maar dat lukt me nog niet echt ! Wie weet hoe ik dat kan doen zonder het tegen iemand te zeggen?! bedankt dag

Hans
Vibratietraining is niet nieuw zoals gesuggereerd wordt. De trilplaat is begin 1999 door Henk Kraaijenhof, bekende sporttrainer, geïntroduceerd. De NEMES, de trilplaat van Kraaijenhof is op wetenschappelijke basis ontwikkeld en getest, dit in tegenstelling tot andere platen die inmiddels in omloop zijn. De trilplaat heeft effect op spieren, doorbloeding, botdichtheid (denk aan botontkalking !!), hormonen etc.. De NEMES-plaat heeft aantoonbare resultaten en is verantwoord. Niet alles wat trilt hoeft per definitie goed te zijn, trilling kan immers ook schade doen aan lichaamsweefsel, denk bijvoorbeeld maar aan vrachtwagenchauffeurs, drilboren bij het werken aan de weg etc.. Een aanrader dus !

petra
De laatste drie weken sta ik 3x per week op de Powerplate en ik zie nu al resultaat.Ik vind dat het erg heftig is voor je spieren maar ik kan nu 5x per week naar de sportschool en heb wel degelijk het idee dat ik iets goeds gedaan heb voor mijn lichaam

angracia
Ik heb een lange tijd vaak op de power plate getraind en ik heb er veel profijt van gehad, sterker nog nu ik niet meer er op train merk ik duidelijk verschil. Ik heb een reumatische aandoening [SLE] en het trainen op de power plate heeft me zowel lichamelijk als psychisch geholpen. Ik mis het heeeeeeeel erg.

Arnold
Ik heb ze gezien, deze apparaten, maar of het werkt weet ik niet. Ik denk dat dit de zoveelste geldtrekker van de commercie is. Ongetwijfeld zullen er positieve resultaten uit voortvloeien, maar ik blijf erbij dat er geen easy body shaping bestaat. Ongemotiveerde (luie) "sporters" zullen hun toevlucht zoeken tot dit soort machines en bedrogen uitkomen. Ik ben zelf al 6 jaar fanatiek aan het bodybuilden, en ik zweer nog steeds bij het ouderwetse "ijzer" want dat werkt. Wie mooi wil zijn moet "pijn" lijden.......

Wiebe
Hmmm.... Wat moet je nu met zo'n verhaal. Ben het met de voorgaande schrijver eens, dat je op een gegeven moment niet meer weet wat je moet geloven. Wordt het niet eens tijd voor een TNO-achtig instituut op het gebied van gezondheidszorg, dat zich bezighoudt met het serieus testen van dit soort apparaten en methodes?
Het is voor mij niet duidelijk waarop de inleiding van deze Oordeelmee is gebaseerd: op vaststellingen van een onafhankelijk testinstituut of gewoon afkomstig uit de marketingpraatjes van de producent van het apparaat.

A.
Ik geloof nauwelijks of niets van het verhaal. Door fitness zal je ongetwijfeld een betere conditie krijgen. Door deze vibratietechniek zullen je spieren wellicht wat sterker worden, maar wat is het effect op de hartspier? Hoe zit het met de longcapaciteit? Welke effecten kan het vibreren hebben op het zenuwgestel?
Er is ook zo'n electronisch apparaat in de handel dat de spieren direct aanstuurt door prikkels (voor mensen die te lui zijn om zelf te bewegen). Van die apparaten is bekend, dat ze in een aantal gevallen een negatieve invloed hebben op het zenuwgestel van mensen met epilepsie. Maar, uiterst sceptisch als ik ben, het zal wel weer een gedachte zijn van mensen die, met de wetenschap dat de huidige mens geen tijd en/of zin heeft om gewoon te rennen, daaraan gemakkelijk geld willen verdienen.

3 opmerkingen:

Unknown zei

@TOM

Jij bent duidelijk een vertegenwoordiger of een verkoper van je product dat is duidelijk te zien met website en al erbij zetten;-)

Annelies Hilgers zei

De trilplaat verkoop ik niet en ik ben er ook geen vertegenwoordiger van. Ik denk dat een trilplaat goed is voor je lymfesysteem. Ik gebruik hem zelf gewoon bij mijn fitnesscentrum.

Ik verwijs wel naar afslankprogramma's die ik zelf ook gebruik of gebruikt heb en ik heb zelf een aantal antistressprogramma's geproduceerd en ik verkoop die. Daarnaast geef ik een heleboel gratis informatie over onderwerpen waarin ik zelf geïnteresseerd ben,zoals stress. Iedereen kan daar gewon zijn vordeel mee doen en hoeft helemaal niks te kopen.

Unknown zei

is en trilplaat goed voor en spierziekte heb minder kracht in de bennen