Pagina's

donderdag 25 oktober 2007

Body Vibration - Trilplaat

het volgende heb ik gekopieerd zie: http://www.gezondheidsplein.nl/oordeelmee/141/Body-vibration.html

Ik denk erover een trilplaat aan te schaffen. Zoals, haha, vele beroemdheden.
(volgende artikel reacties)
Oordeel mee


Body vibration
Heb jij moeite met bewegen? Heb je er een hekel aan of heb je gewoon geen tijd om dagelijks genoeg te bewegen? Dan is de nieuwe trainingsmethode, body vibration, misschien iets voor jou. Body vibration wordt uitgevoerd op een trilplaat waar je op moet staan. Dit apparaat bevat een mechanisme dat door middel van trillingen energie overdraagt aan je lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rekreflex die 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is dat de spieren continu zeer hard aanspannen. Je ‘trilt’ als het ware je spieren en maakt deze sterker.

Door de geringe belasting is het apparaat vooral geschikt voor senioren, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie patiënten. Veel topsporters gebruiken het apparaat vanwege de toename van kracht en het herstelvermogen. Bovendien is deze trilmachine getest bij patiënten met RSI, multiple sclerose, ME, fybromialgie en reuma (met positief resultaat).

Bijna alle positieve effecten van regelmatig bewegen ondervind je nu ook met body vibration. Een voordeel is dat je veel korter hoeft te trainen en dat je spierkracht met 20-30% toeneemt. Tevens stijgt je prestatievermogen. Mensen die trainen op de trilmachine en daarnaast fitnessen of een andere sport beoefenen, behalen optimaal trainingsresultaat.

Heb jij ervaring met body vibration? Heb je misschien RSI en heeft het trilapparaat je klachten weggenomen? Wat is je oordeel? Of is het niets voor jou en beoefen je liever een andere sport? Oordeel hier mee over deze nieuwe methode van trainen.

Geen opmerkingen: