Pagina's

zondag 22 februari 2009

Omgaan met Stress. Leren Voelen

Hoe Je Stress Kunt Oplossen Door Weer Te Leren Voelen

Het is heel vreemd dat we onze stress moeten oplossen. Stress betekent dat we alarmerende signalen van ons lichaam voor een lange tijd hebben ontkend. Of misschien nog erger: we hebben die signalen helemaal niet opgemerkt! Eigenlijk is het zo dat als de stress te hoog wordt kan het vergeleken worden met de verwondingen van een bokser,: hij bloedt en zit vol blauwe plekken, maar hij voelt de pijn niet totdat hij knock out is.
Wanneer stress je knock out heeft geslagen zou je jezelf de tijd moeten geven om weer te leren om te voelen. Als je niet leert om te voelen, dan neem je misschien een extra vakantie, of gewoon een dagje vrij. Je neemt wat slaappillen of je leest wat artikeltjes of boeken over hoe je je stress moet oplossen. En dan kun je weer doorgaan met te hard werken Ik weet dat dat niet je bedoeling is, Maar soms gaat dan nu eenmaal zo.
De meeste artikelen over hoe je stress moet oplossen vergeten één ding. Mensen zouden zich bewust moeten worden wanneer de stress begint, zodat ze geen oplossing hoeven te zoeken. Ze hebben dan alleen mar een kleine aanpassing in hun gewoontes nodig.
Om je bewust te zijn van stress die aan het opbouwen is, zou je je lichaam moeten leren voelen. Dit betekent echt weer leren om te voelen, want je hebt niet echt aandacht gegeven aan je lichaam, behalve misschien in die gevallen dat je ziek werd. Want dan moet je je plotseling afvragen: Wat voor soort pijn is dit? Waar heb ik nou precies pijn?.

Je kunt je lichaam ook voelen als je geen pijn hebt.


Doe deze oefening eens: Je gaat je lichaam voelen met twee kanten tegelijk. Begin met de palmen van je handen vanaf de binnenkant. En voel je armen, je schouders, Je kunt doorgaan met het voelen van je hele lichaam. Je moet alleen even opletten dat je niet stopt met je hoofd. Want dat brengt weer teveel energie naar je hoofd en daar is al te veel energie door het vele denken.
Mijn advies is verder om iedere ochtend in een stoel te gaan zitten. Laar je hoofd een beetje omlaag zakken en voel je lichaam. Doe dit iedere ochtend en je zult leren hoe je lichaam voelt je zult de verschillen in je lichaam voelen. En je zult voelen wanneer de stress zich opbouwt. Als je deze oefening iedere ochtend doet zul je nooit je stress hoeven op te lossen.Artikel Bron: WebsiteArtikelen.nl

Over de Auteur:

Liefya of Annelies Hilgers heeft in combinatie met het moederschap jarenlang les gegevan als docente op de middelbare school. Ze heeft opleidingen gevolgd in onder andere Emotionele Gezondheid en Chakra Healing. Als online coach heeft ze veel ervaring opgedaan met de invloed van stress op de gezondheid. Voor een gratis e-book over stress: GRATIS E-BOOK. Oorspronkelijke titel: How To Solve Stress By Learning How To Feel

Geen opmerkingen: