Pagina's

zondag 15 februari 2009

3 Soorten Stress (1)

1. Stress heeft een negatieve betekenis, maar er zijn genoeg mensen die van stress houden. Met stress werken ze goed, blijven ze alert en leveren ze prestaties. Stress is eigenlijk een manier om het lichaam en de hersenen beter te laten werken. Onder een beetje druk worden de prestaties vaak hoger.

2. Maar in onze maatschappij zijn er zoveel stressvolle situaties dat de stress negatief gaat werken: de drukke stad, de drukke baan, de drukke kinderen, het sociale leven, alles op orde houden, noem maar op. Nu raken mensen gestrest, en dat is niet meer positief. Het heeft dan ook zijn tol op de gezondheid. Met raakt steeds meer verzuurd en kan de dagelijkse beslommeringen nog maar net aan.

3. In het volgend stadium is men al ver heen. Vaak is het werk niet meer mogelijk: burnout of ook andere ziekten steken ineens de kop op. Ik wil er even de nadruk op leggen, dat andere ziekten niet zomaar de kop op steken. Vaak ben je al veel te lang onder stress doorgegaan. In onze tijd is stress een belangrijke oorzaak van ziekten. Dat valt mede te begrijpen als je weet dat negatieve stress een sterk verzurende uitwerking heeft op je lichaam. In een verzuurd lichaam kunnen immers allerhande ziektes optreden.

Lees verder in het volgende artikel.

Wil je meer adviezen en informatie over stress? Klik dan op de link.
www.zondergekheid.nl/stress.htm

Geen opmerkingen: