Pagina's

woensdag 18 februari 2009

Overgewicht en Stress

Stress en voeding hebben op een negatieve en een positieve manier met elkaar te maken. De meeste vrouwen met overgewicht weten dat, denk ik, allang.. Het gaat hier om emotioneel eten. Wanner eet je emotioneel?

1.Als je moe bent. Je hebt je werk, je hebt je kinderen, je hebt je huishouden. Je komt van je werk en voordat je aan het koken begint val je aan op een paar boterhammen. Ja dat helpt, door te eten gaat je vermoeidheid over. Maar straks eet je de warme maaltijd ook weer. Niet zo best voor je gewicht dus.
- Oplossing. Ga als je thuis komt even liggen. Je bent moe en dan moet je uitrusten. Zo simpel is het. Wees creatief als je kleine kinderen hebt die niet kunnen wachten. Een heel goed tip voor dit tijdstip is: luister naar een geleide meditatie. Na 20 minuten kun je geheel uitgerust weer aan de slag

2. Je hebt verdriet. Er bestaat een woord: troostvoedsel. Chocolade is bijvoorbeeld een troostvoedsel. En jawel . Het werkt. Je gaat je weer wat beter voelen met chocola. Maar het is niet zo best voor je gewicht.
- Oplossing: Ga structureel iets doen aan je verdriet. Bijvoorbeeld door middel van IRT

3. Je hebt gewoon geen tijd om te eten. Je komt uit je werk en je moet weer naar een vergadering toe. Dus je snackt tussendoor maar iets. Funest voor je gewicht!
- Oplossing: als je geen tijd hebt om te eten, eet dan niet. Staand eten of bezig zijn met andere dingen en tegelijkertijd eten? Dat kan niet. Als je teveel honger hebt om niet te eten. Ga dan in ieder geval 5 minuten zitten. Dat moet kunnen. Gewoon aan tafel en zorg dat je voor dit soort gevallen iets gezonds in huis hebt. Bijvoorbeeld gewoon een banaan.

Wat als je deze oplossingen eigenlijk wel kent , maar je doet er niets mee?

Dan is hier de laatste oplossing: ‘s morgens als je opstaat ga je rechtop staan. Je ademt een paar keer diep in en ut. Dan leg je je rechterhand op je hart en je spreekt, het liefst hardop de volgende zinnen uit:
Vandaag rust ik uit als ik moe ben. Ik laat mijn verdriet los en ik neem de tijd om rustig te eten.”Dan adem je nogmaals driemaal in en uit. Dit helpt echt!

Meer informatie: DE BESTE OPLOSSING VOOR STRESS

Voor een gratis e-boekje over stress: GRATIS E-BOOK

1 opmerking:

Macro Bios zei

Ha! DIt is een oud blogbericht, maar ik wil toch reageren. ik heb een mooie aanvulling:

4. Je hebt het zo druk dat je niet weet waar je moet beginnen. Je gaat achter de computer zitten en je krijgt spontaan honger, ookal heb je goed ontbeten. De honger werkt als afleidingsmanouvre zodat je maar niet hoeft te beginnen werken.

Oplossing: geef niet toe aan die nep-honger (want dat is het) maar maak een stappenplan en begin!