Pagina's

donderdag 19 februari 2009

Los Je Stress Op Voor Het Te Laat Is

Natuurlijk is het nooit te laat om je stress op te lossen. Maar je moet weten wat stress kan doen. In het begin heeft stress een functie. Mensen zijn beter gefocust en kunnen juist beter werken onder een beetje stress. Dat is dan ook de reden waarom mensen juist door kunnen gaan terwijl ze al flink gestrest zijn. Onder lichte stress kun je beter resultaten bereiken, maar als je niet uitrust zul je juist langzaam worden en uiteindelijk niet meer presteren. Je maakt fouten, je vergeet belangrijke dingen en je zult je erg moe voelen.

Zodra je dat punt bereikt is het al bijna te laat om weer beter te worden en je enthousiasme terug te winnen. Je zult misschien een half jaar of langer rust moeten nemen en zelfs dan word je waarschijnlijk niet meer zo gezond als je ervoor was.

Kijk dus heel goed uit als je onder stress werkt, zelfs als je je goed voelt over wat je allemaal bereikt. Je moet weten dat het niet altijd zo gladjes zal blijven gaan. Misschien kun je het je nog niet voorstellen dat als je ‘s avonds moe naar bed gaat, het ook mogelijk is om ‘s morgens even moe weer op te staan

Als je dat wilt voorkomen, of als het al het geval is en je staat ‘s morgens al moe op:

- Neem in ieder geval een dag van het weekend rust en ga genieten. Denk helemaal niet over je werk die dag.

- Ga naar buiten, naar zee of de bossen. Doe buiten spelletjes met de kinderen. Het is essentieel!

- Sla geen vakantie over. Het is zelfs beter om twee of drie weken weg te gaan in plaats van één week. Dat is waarschijnlijk nodig om weer aan het zalige nietsdoen te wennen.

- Ga als je weer terug bent: dagelijks een half uur of een uur naar buiten om een wandeling te maken. Start een yoga of meditatiecursus.

Als je deze tips opvolgt zul je er verteld van staan hoeveel energie je weer terugkrijgt en je zult anderen verrassen met je energie en je liefde voor het leven.

DE SNELSTE OPLOSSING VOOR STRESS
GRATIS STRESS-E-BOOK

Geen opmerkingen: