Pagina's

zondag 15 februari 2009

Stress Is Gemeen

Stress is een beetje gemeen. In het begin voel je je goed. Je hebt een druk leven en je houdt ervan. Je bent blij met je werk en met je relatie, met je huis en misschien je kinderen. Maar terwijl je doorgaat met hard werken begin je te merken dat het niet meer zo leuk is als het vroeger was. Nu moet je uitkijken. Eerst hielp een beetje stress je om je werk op de beste manier te doen. Maar zodra je de drukte niet meer echt leuk vindt, sluipt negatieve stress je leven binnen.

Waarom sluipt de negatieve stress je leven in terwijl eerst alles zo goed ging? Je doet niet echt veel meer werk dan eerst. Je was altijd al drukbetzet, maar nu lijkt het moeilijker te gaan. De reden? Je bent vergeten om genoeg ontspanning toe te voegen in je leven en vooral toe te voegen in je hoofd. Misschien heb je wel genoeg vrijaf genomen. Maar je hoofd was altijd bezig. Het is belangrijk om ook je hoofd vrijaf te geven. Als je hoofd zich niet meer ontspant zal de stress zich ophopen en zal het onmogelijk worden om je stress automatisch op te lossen. Je merkt dan dat je niet meer gelukkig bent.

Wat kun je doen om je opgehoopte stress kwijt te raken? Erken dat het allemaal in je hoofd zit. Je moet weten dat negatieve stress en een gelukkig gevoel niet samen kunnen gaan. Er zijn heel veel manieren om je stress op te lossen. Een daarvan is word weer gelukkig en je stress zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hoe kom je nu van stress af door gelukkig te zijn? Nou, ik veronderstel dat je hard werkt. Je bent waarschijnlijk een beetje vergeten waar je van hield toe je nog een kind was. Hield je van sport of hield je ervan om naar muziek te luisteren? Misschien hield je van schilderen of misschien lag je gewoon uren aan het strand. Wat je nu moet doen is even uitzoeken waar je vroeger gelukkig van werd. Maak wat ruimte en tijd in je leven vrij voor de hobby’s van vroeger en voel je weer gelukkig. Je zult vanzelf merken dat wanneer je gelukkig bent, je stress opgelost wordt.

Als je denkt dat dat niet makkelijk zal zijn, vraag me dan maar om advies, want het kan echt makkelijk zijn om weer gelukkig te worden!

www.zondergekheid.nl/stress.htm


Zie HIER het oorspronkelijke, Engelstalige artikel

Geen opmerkingen: