Pagina's

woensdag 18 februari 2009

Wat Heeft Stress met Zelfrespect te maken?

Waarom voel je je gestrest?

Het is bijna altijd omdat je denkt dat je dingen voor anderen moet doen. Stress over je werk, stress in je relatie, stress vanwege je kinderen. En wanneer je gestrest bent door je studie, dan is het misschien wel voor jezelf, maar ook om anderen niet teleur te stellen

En dat is omdat we mensen zijn. We leven niet solitair. We gaan om met anderen En velen van ons vergeten om goed voor zichzelf te zorgen. Dat betekent dat we geen zelfrespect hebben.

Om je stress op te lossen is het beter om je zelfrespect te stimuleren. Zo snel als je kunt moet je de tijd nemen voor jezelf. En als je denkt dat je geen tijd hebt, dat is slecht nieuws. Want als je geen tijd hebt, zo je juist echt tijd voor jezelf moeten nemen. Want als je dat niet doet dan zul je op de harde manier moeten leren waar een gebrek aan zelfrespect toe kan leiden. Uiteindelijk zul je instorten. Neem dus alsjeblieft een beetje tijd voor jezelf

Er zijn veel dingen die je kunt doen en ik heb je al veel advies gegeven. (Ezineartcles-stress management-Annelies Hilgers). Maar het allerbeste advies wat ik je kan geven is dit: neem een paar dagen voor jezelf en wees gewoon lui. Dat is alles. Misschien weet je niet eens meer wat het is: lui zijn, omdat je altijd te hard werkt.

Hoe doe je dat: lui zijn?

Blijf lang in je bed liggen. Neem een lekker warm bad. Doe niets. Is dat niet vervelend? Ja. Het is goed om je eens te vervelen. (in plaats van gestrest te zijn) Als niets doen te moeilijk voor je is en je wilt gewoon wat doen, neem dan een boek van tenminste 800 bladzijdes. Als je niet echt van lezen houdt: Harry Poter is ook goed.( of De Aardkinderen van Jean Auel).Televisie is niet zo’n goed idee,want je hersenen raken er juist overgestimuleerd van) Installeer jezelf op de bank en lees door totdat het boek uit is. Laat iemand anders voor je koken. Dat is nu echt lui zijn. Zeer goed voor je stress.

Wat heeft dat met je zelfrespect te maken? Nou het zit zo: Hier betekent zelfrespect jezelf totale rust geven, omdat je lichaam en geest het verdienen. Jij bent belangrijk En je kunt zelf besluiten om eens helemaal niks te doen.

Wil je meer advies over stress en ook een gratis e-boekje erover?
Klik HIER

Geen opmerkingen: