Pagina's

zaterdag 14 maart 2009

Nieuw ebook over stress

Niet alle raadgevingen wat betreft stress zijn van toepassing op jouw specifieke situatie. Daarom heb ik een onderverdeling gemaakt in verschillende soorten stress bij verschillende situaties. Omdat het van belang is dat je de tips kunt gebruiken die passen in jouw situatie heb ik er een e-book van gemaakt. Dit is de inleiding van het boek: 6 soorten stress (en hoe je er weer van af komt)

6 Soorten Stress
In het boek geef ik oplossingen voor stress. Het boek is verdeeld in 6 hoofdstukken. Je kunt de inleiding lezen en beslissen welk hoofdstuk het beste bij jouw situatie past. Je kunt dan naar het desbetreffende hoofdstuk gaan. Je leest de voorbeelden en dan ga je naar het zeven-dagen-plan of het stap-voor-stap-plan en je volgt de instructies. Ik kan je garanderen dat je leven veel makkelijker zal worden als je eenmaal de juiste actie onderneemt.

1. Stress door onzekerheid.
Het is makkelijk te begrijpen dat mensen snel stress voelen als ze niet veel zelfvertrouwen hebben. Het maakt niet echt uit om wat voor situatie het precies gaat. Als iemand denkt dat hij zijn taak, zijn examen of wat dan ook niet aan kan, zal er negatieve stress ontstaan. De meeste mensen kunnen wat extra zelfvertrouwen goed gebruiken. Ik raad dan ook iedereen aan om dit hoofdstuk te lezen en de oefeningen te doen. Het zal in veel gevallen de stress doen verminderen.

2. Stress door gebrek aan tijd.
De meeste mensen die last hebben van stress, zeggen dat ze niet genoeg tijd hebben. Het kan zo zijn dat je werkelijk niet genoeg tijd hebt Je werkt te hard en je hebt timemanagement nodig. Je zult ontdekken dat je genoeg tijd kunt hebben als je maar op de juiste manier met die tijd omspringt. En dat je dan ook nog genoeg tijd hebt voor ontspanning.

3. Stress door chaos in je leven.
Er is nog een andere mogelijkheid als je teveel te doen hebt. Maar in dit geval raak je al gestrest als je alleen al denkt aan wat je nog moet doen. Je leven en je werk zijn een chaos. Je plant je tijd wel, maar van het plannen raak je nog meer gestrest. Ook hier is een oplossing voor!

4. Traumatische stress.
Traumatische stress is een beetje anders dan de andere soorten stress. Het ontstaat als iemand één of meer trauma’s doormaakt in zijn leven. Er zijn bepaalde gebeurtenissen in een mensenleven die erg veel stress veroorzaken. Bijvoorbeeld de dood van een familielid of partner, scheiding, ontslag. Het leven wordt dan erg zwaar. Zelfs voor de kleinste taken is men gestrest. Meestal zul je professionele hulp nodig hebben. Voor niet al te ernstige gevallen heb ik adviezen.


5. Plotseling last van stress
Je leven is onder controle: alles gaat van een leien dakje. Je bent tamelijk zelfverzekerd. Je hebt geen grote uitdagingen of trauma’s. En dan moet je plotseling een verhaal vertellen voor een groep mensen. En je staat te trillen en kunt niet uit je woorden komen. Je zult moeten leren “to go with the flow”: meegaan met de stroom van het leven.

6. Chronische stress
Er is sprake van chronische stress als je leven bepaald wordt door de stress en je niet meer in staat bent om er iets aan te doen. Mensen met chronische stress kunnen zelfs in paniek raken als ze in een volle supermarkt staan. Of als ze op de snelweg rijden. Dit is ernstig. Je hebt een programma nodig om weer een normaal leven te kunnen gaan leiden. Als je al onder behandeling bij een dokter, psycholoog of therapeut bent, dan heb ik wat extra adviezen.

Klik HIER voor meer informatie

Geen opmerkingen: