Pagina's

zondag 15 februari 2009

Stress Oplossen: Gebruik je chakra’s

Je hebt waarschijnlijk wel eens van chakra’s gehoord. Maar misschien heb je er nooit mee gewerkt. Ik kan je een eenvoudige manier van chakrahealing leren. Je kunt het als een soort meditatie zien. Het is een goede manier om stress te verminderen

Ga met een rechte rug op een s toel zitten. Doe je ogen dicht en adem twee minuten op een natuurlijke manier. Je gaat je voorstellen dat vanaf het wortelchakra tot aan het kruinchakra ieder chakra een bol van wit licht is.

- Het wortelchakra zit op het eind van de wervelkolom, op je stuitbeentje. Het schijnt alle kanten uit. Stel je voor dat het een bol wit licht is.

- Het tweede chakra zit net onder je navel Stel je weer voor dat het een bol wit licht is.

- Het derde chakra is de zonnevlecht. Het is het midden van je lichaam Zie dit chkara als een bol wit licht.

- Het vierde chakra is je hartchakra. Stel je voor dat dit chakra naar alle kanten schijn met wilt licht.

- Het volgende is het keelchakra. Stel je dit weer voor als een bal wiit licht.

- Het zesde chakra is het derde oog. Het zit tussen je ogen, een beetje erboven. Visualiseer dat het met stralend wit licht schijnt.

- Het zevende chakra is het kruinchakra. Het is op je kruin. Stel je het chakra voor als een bol.

Als je deze oefening doet werkt het twee kanten uit. De chakra’s zijn centra van energie. De energie. zal makkelijker stromen met deze oefening. Ook is deze oefening een beetje een meditatie. Als je moeite hebt met mediteren, zou je deze chakrahealing moeten doen. Door je aandacht naar je chakra;s te sturen geef je richting aan je gedachten. Ze stoppen dan met malen. Het heeft een vredevol en rustgevend effect.

www.zondergekheid.nl/stress.htm

Geen opmerkingen: