Pagina's

woensdag 28 januari 2009

Extra mineralen nodig?

Steeds vaker letten we op of we wel genoeg vitamines binnen krijgen. Maar hoe zit het met de mineralen? de meeste mensen kunnen wel extra mineralen gebruiken. Mensen die grotendeels vegetarisch eten moeten zeker opletten. Speciaal mensen die een detox voetnbad gebruiken, moeten op de dag dat ze het voetenbad gebruiken voor extra mineralen zorgen. Een makkelijke en goed opneembare manier voor extra mineralen is een mineralenspray. Je sprayt op het wangslijmvlies , zodat het heel snel opgenomen wordtVoor de mineralenspray kun je mailen naar Maarten Ruisch info@bewust-zijn.nl

veel mineralen zitten er in misosoep en zeewier (vegetarisch!)

In een heel eenvoudige misosoep zit zeewier, een beetje groenten en miso.

Misschien ken je sushi's? Daaomheen zit nori, dat is een zwart zeewier. Ik gaf mijn kinderen vroeger dagelijks een half velletje nori, voor de mineralen. ze vinden het lekker. Ik heb mensen tijden de detox cursus nori laten proeven, maar de meesten vonden het niet lekker. Als je een velletje nori hebt, laat je het boven een gasvlam een paar seconden warmworden. Dan kun je het gebruiken voor sushi of boven je groentesoep of misosoep verkruimelen.
Als je wat huiverachtig bent voor zeewier is nori toch een makkelijk en lekker zeewier voor in de soep. Alle zeewieren bevatten veel goede mineralen.

Miso is een bruine pasta die gemaakt is van lang gefermenteerde sojabonen met zeezout. Door het fermentatieproces zijn sommige minder goede eigenschappen van sojabonen verdwenen. Het wordt vaak gebruikt als basis (bouillon) voor soep.

Als je nog moet wennen aan de smaak, kook je gewoon wat (soep) groenten in water. De miso los je op in een beetje koud water.(naar smaak, ongeveer een afgestreken eetlepel miso per persoon, kinderen minder) Als de groenten gaar zijn doe je de opgeloste miso erbij. Even roeren en een half minuutje op een zacht vuur laten staan. Niet meer laten koken, dat is jammer van de goede fermentatieeigenschappen van de miso (vergelijk zuurkool). Daarna kun je wat geroosterde nori over de soep verkruimelen (als je dat lekker vindt).

Traditioneel worden er andere zeewieren in misosoep gebruikt. Ik zal hier binnenkort nog een misosoeprecept plaatsen.

Veel succes!

Geen opmerkingen: