Pagina's

dinsdag 27 oktober 2009

Alternatief Genezen. Yin en Yang. waar is dat goed voor?

Restaurants maken, zonder dat ze het weten gebruik van yin en yang. Wat extra zout door het voedsel en de klanten krijgen meer dorst zodat ze meer drank bestellen. Als je daarentegen veel gedronken hebt krijg je wel zin in iets hartigs. Yin en yang is gewoon balans houden.

Een weegschaal noemen we ook wel balans. Als er aan de ene kant een gewicht is moet je om de balans te houden een even groot gewicht aan de andere kant hebben. Als je teveel toevoegt dan zwiept de weegschaal naar de andere kant en dan moet je aan deze kant weer gewicht toevoegen.. Je kunt het maar beter met kleine beetje tegelijk doen om de balans te vinden, aders blijf de weegschaal heen en weer gaan. Als je verder in het midden van de weegschaal blijft, krijg je niet zo’n grote zwiepen als wanneer je aan de uiteinden bezig bent.

Zo ook in je lichaam. Als je extreem eet of drinkt en je compenseert het weer met extreem aan de andere kant , dan blijft je lichaam heen en weer zwiepen. Dat is behoorlijk vermoeiend voor je lichaam. Als je meer in het midden blijft is het makkelijker om in balans te blijven. Er zijn maar kleine aanpassingen nodig.

Voor het lichaam zijn zout, vlees en veel dierlijke producten yang. Om in balans te komen drinken we alcohol, of frisdranken of gebruiken we suiker . Je hebt daar dan gewoon zin in. Als je veel zoetigheid gesnoept hebt, dan wil je wel eens iets hartigs.

Als je vlees en suiker, maar ook medicijnen, chemische toevoegingen en drugs weglaat, is je lichaam al veel meer in balans.

Alleen al daarom is een dieet zonder vlees en suiker veel minder vermoeiend en uiteindelijk veel gezonder. En zeker als je ook medicijnen en drugs weglaat.

Eet meer plantaardige eiwitten en vis en natuurlijke, meervoudige suikers, die je in granen en groenten vindt. Fruit wordt weer heel zoet als je eenmaal de suiker hebt laten staan (en vooral zoetjes laten staan!

Als je vegetarisch eet en veel fruit eet, van toetjes en zoetigheid houdt, dan moet je uitkijken. Je dieet helt over naar yin. Je zult dat moeten compenseren met plantaardige mineraalrijke voeding. Ideaal zijn zeewier, miso en shoyu.

Denk hier eens over na!

ALTERNATIEF GENEZEN

Geen opmerkingen: