Pagina's

vrijdag 8 augustus 2008

Last van Onzekerheid? Af en Toe?


Last van Onzekerheid? Af en toe?

Kom je wel eens in een situatie, waarin je je wat zekerder van je zelf zou willen voelen? Zou je net iets meer zelfvertrouwen willen hebben? Als je bijvoorbeeld nieuwe collega’s ontmoet. Of als je voor het eerst kennis maakt met je (aanstaande) schoonfamilie? Of als je vriendin je meeneemt naar haar oude vrienden?

Je weet wel dat het niet zo erg is als je die eerste keer niet zo extravert bent en dat het normaal is als je nog een beetje stil bent met die nieuwe mensen om je heen. Maar je zou toch graag met wat minder zenuwen gewoon met mensen in gesprek willen gaan. Je vindt het een beetje stom om je er op voor te bereiden. Want ja, wat kun je eigenlijk voorbereiden?

Er zijn een paar heel eenvoudige manieren om heel snel een handeling te doen, waardoor je wat steviger in je schoenen komt te staan.

1. Afiranta’s. afiranta’s zijn een soort affirmaties. Soms gelooft je onderbewuste het niet. Dat is misschien het geval als je eigenlijk denkt –ja maar het is zo stom om te tegen mezelf te zeggen: ik blaak van zelfvertrouwen. Het is heel goed om dan de karateslag te gebruiken.(Met zijkant van je vuist afwisselend in je linker- en rechterhandpalm hard te stompen) Door zo afwisselend je linker en rechterhersenhelft te stimuleren, komt de boodschap beter binnen.

2. Gebruik acupunctuurpuntjes om je speciale meridiaan te stimuleren en zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Een puntje voor meer zelfvertrouwen zit op je wenkbrauwen, recht boven je binnenste ooghoeken. Tik daarop met duim en wijsvinger om het te stimuleren. Het werkt nog beter als je er een bepaalde zin bij zegt, in het kort: ik laat mijn onzekerheid los en vervang hem door zelfvertrouwen.

3. Aarden. Door te arden kun je beter bij je zelf blijven en zo meer zelfvertrouwen krijgen. Stel je voor dat je een boom bent en dat je wortels tot diep in de aarde groeien. Nu ga je lopen en je denkt jein dat het heel moeizaam gaat, want je moet je wortels zien mee te sleuren. Ook nog eens heel leuk om te doen.

Veel succes en kijk voor meer informatie op zonderGEKheid

Geen opmerkingen: