Pagina's

vrijdag 8 augustus 2008

Goede Adviezen voor Afvallen

In een artikeltje van Elsevevier online las ik dat je, als je na het afvallen op gewicht wilt blijven dagelijks 55 minuten moet sporten.
Ik kopieer het bericht hier even;



Meer dan 65 procent van de Amerikanen kampt met overgewicht. Tot nu toe werd gedacht dat 30 minuten bewegen per dag voldoende was om op een ideaal gewicht te komen én te blijven, maar onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh stellen dat dit 55 minuten moet zijn.


Volgens de Amerikaanse wetenschappers moeten mensen die af willen vallen vijf dagen in de week een uur sporten, om de kwijtgeraakte kilo's niet meer terug te krijgen.


Zo kunnen afvallers tot 10 procent van hun lichaamsgewicht kwijtraken en blijven de overtollige kilo's ook weg. Dat schrijven de onderzoekers in het nieuwe nummer van Archives of Internal Medicine.


Jo-jo
De onderzoekers uit Pittsburgh hebben vier jaar lang tweehonderd vrouwen onderzocht. Zij mochten iedere dag tussen de 1.200 en 1.500 kilocalorieën binnekrijgen (geadviseerd wordt 2.000 kilocalorieën per dag).

Zes maanden na de start van het onderzoek was een groot deel van de vrouwen weliswaar 10 procent afgevallen, maar dat kwam bij driekwart van de vrouwen ook weer snel terug.

Alleen bij de vrouwen die 275 minuten per week sporten, bleef het overtollige gewicht ook echt weg.


Dit advies lijkt me zinnig. Aan overgewicht moet écht iets gedaan worden. Veel mesnen kunnen tijdelijk wel afvallen en dan komt het er weer aan.

1. Allerbelangrijkste advies is: dagelijks sporten.

2. Hou bij hoeveel calorién je (ongeveer) inneemt. Ik denk dat de meeste mensen met overgewicht nu wel weten wat calorierijke voedingsmiddelen zijn en wat niet. Als je dat niet weet, of gewoon een stok achter de duur nodig hebt hou je calorieën dan bij. Ik zou dat niet al te gestresst doen. want dan houd je ook dat niet vol. Heel handig is het streep je slank boekje van Libelle. dit is in de gewone boekhandel te koop. Als je echt een uur per dag gaat sporten neem dan niet té weinig calorieën. Liever 1500 dan 1200. Het gaat om de lange duur. Je moet dit gewoon voor de rest van je leven willen doen. je kunt zo nog best lekker eten en je bent voor altijd gezond en slank.

3. Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en diner als een bedelaar. Het is heel goed om vooral 's avonds bijna niets te eten. Bijvoorbeeld een groentesoep en wat salade. Probeer maar. Je merkt meteen de volgende dag al hoeveel fitter je hiervan wordt,

4. Veel mensen zijn een beetje gevoelig voor koolhydraten. Beperk je inname van koolhydraten tot ochtend en lunch. Het is echt heel belangrijk om 's avonds een héél lichte maaltijd te nemen.

5. Eet verder vooral meer groenten. Wees creatief. Ook bij ontbijt en lunch horen groenten.

Eigenlijk zijn het niet zoveel en niet zo moeilijke adviezen. Ik denk dat dit wel moet gaan lukken.

Geen opmerkingen: