Pagina's

maandag 21 maart 2011

Koolhydraten en Afvallen

Als je last van honger hebt als je aan het lijnen bent, vergeet dan niet om voldoende eiwitten te eten. Het is verantwoord om als je drie keer per dag eet, om in een van je maaltijden geen koolhydraten te eten. Probeer maar: na een maaltijd zonder koolhydraten heb je geen hongergevoel!

Beter is het overigens om minstens 5 keer per dag een kleine maaltijd te nemen.

Je kunt een test doen of je misschien een koolhydraat stofwisselingsstoornis hebt. http://www.koolhydratentabel.nl/koolhydraten_test/

Roy Martina zegt dat 20 % van de mensen supergevoelig is voor koolhydraten en er ook vaak aan verslaafd is. Dat kan dan zich uiten in chocoladeverslaving of gewoon gek zijn op boterhammen of na de maaltijd nog een hele maaltijd op kunnen.

Hij verdeelt de deze gevoeligheid in 4 gebieden, maar over het algemeen vindt hij het verstandig om twee weken uit te proberen of je gevoelig bent voor koolhydraten.
door twee weken lang geen koolhydraten te nemen. Als je dan echt flink afvalt (3-6 kilo) kun je er vanuit gaan dat je overgevoelig bent voor koolhydraten.

Als je bovenstaande test doet, kom je er waarschijnlijk wel achter of je overgevoelig bent voor koolhydraten of zelfs koolhydraatverslaafd bent.

Als je het liever niet alleen uit wilt zoeken, kun je Het Mentale Dieet Plan proberen (overigens niet van Roy Martina, maar gaat wél uit van een koolhydraatarm dieet. Er hoort ook een Turbo plan bij waarin je een paar dagen geheel zonder koolhydraten leeft. Verder heet het niet voor niets het Mentale Dieet Plan. Je wordt begeleid met e-mails en blogberichten. Ook kun je mailen met de schrijFster van het plan. KLIK HIERONDER VOOR MEER INFORMATIE

HET MENTALE DIEETPLAN

Geen opmerkingen: