Pagina's

dinsdag 22 maart 2011

Depressie en Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetten zitten voornamelijk in vette vis, zoals makreel, zalm, haring en sardientjes.
Omega 3 vetten zijn essentieel voor de bescherming van het zenuwstelsel en de hersenen. Ze zijn van belang voor het leervermogen en intelligentie en kunnen een sterke invloed op de stemming hebben. Als je te weinig omega vetzuren binnen krijgt kun je last van depressies krijgen.

Verdere symptomen van een tekort kunnen zijn: geheugen en concentratiestoornissen en een slechte coördinatie. (Maar ook bijvoorbeeld, een droge huid, vaak infecties en ontstekingen en een hoge bloeddruk).

Vegetarische bronnen zijn vooral lijnzaad (1-3 lepels lijnzaadolie per dag). Ook zit het in iets mindere mate in zonnebloempitten en pompoenpitten en in walnoten.

Om je inname van omega 3 vetzuren te verhogen kun je het beste je eetpatroon veranderen. Je kun eventueel maximaal 1 gram visolie per dag nemen.

1 opmerking:

Informatica zei

Er zijn eveneens omega 3 vetzuren in kuipjes margarine, maar deze zijn in zeer minieme hoeveelheden aanwezig. Dus heeft de aankoop van deze producten weinig of geen zin.
Doch er bestaat de mogelijkheid hiervoor capsules te nemen waarvoor men niet specifiek bij de duurdere winkels of apotheek moet zijn.

Claes F.