Pagina's

donderdag 6 maart 2008

Lentereiniging

Het volgende bericht ontving ik met mijn mail.
Als je de kans ziet zou ik mee doen!

Boeddhistisch vasten, meditatie, yoga, massage en adem.
Woensdagavond 19 maart en het weekend 4, 5 en 6 april 2008.


De lente is de periode waarin alles weer gaat bloeien en groeien. Het oude is afgestorven en de nieuwe frisgroene steeltjes steken hun kopjes boven de aarde. Het oude laten we los en velen van ons geven hun huis een reinigingsbeurt. De kasten worden uitgemest, oude kleren weggegooid…de voorjaarsschoonmaak! De lente is daarom ook een ideale periode om jezelf te reinigen. Reinigen van afvalstoffen, overtollige vetten, oude versleten gevoelens en gedachten en andere zooi. En ook om een nieuwe start te maken om weer eens helemaal gezond te eten zonder suiker, kleur-, geur- en smaakstoffen en om af te rekenen met slechte gewoontes als koffie, sigaretten of alcohol. De natuur ondersteunt dit door kruiden en planten die dan in hun volle kracht zijn. Zo is de paardebloem een leverkruid bij uitstek en de brandnetel een krachtige bloedreiniger.

Dit voorjaar organiseren wij een lentereiniging. Je doet de reiniging voor een groot gedeelte zelf thuis. Wij bieden begeleiding door middel van een bijeenkomst aan het begin, een weekend in het midden en een bijeenkomst aan het einde van de reinigingsperiode.
Daarnaast kun je gebruikmaken van extra ondersteuning d.m.v. een ademsessie, massage, NEI en natuurgeneeskundige consulten. Daarnaast is er mogelijkheid begeleiding en ondersteuning te delen en ontvangen via de mail en/of telefoon. De afbouwfase houdt in dat voedings- middelen zoals koffie, alcohol, geraffineerde suikers en dergelijke geleidelijk uit je voeding worden geschrapt. In de volgende 7 dagen bestaat je voeding volledig uit groenten en fruit, sap, thee en water Na het vasten bouw je heel rustig weer op.

Tijdens de eerste bijeenkomst zullen we je alle informatie geven over het reinigen. Aan bod komen ondersteunende middelen zoals kruiden, klei, klysma’s, droogscrubben, wisselbaden en pakkingen. Hier ontmoet je de andere deelnemers waarmee je afspraken kunt maken om de sauna te bezoeken, wandelingen in de natuur te maken, en om je passies en talenten te delen.

Het weekend van 4 tot 6 april wordt een weekend waarin we de lente en onze reiniging vieren.
Het programma bestaat o.a. uit 2 yogalessen, meditaties, visualisaties, ontspanning, een ademsessie, massages en uitwisseling van ervaringen.


Programma: 19 maart woensdagavond 19.30 uur: ontmoeting, informatie en intentie.
24 maart maandag: begin van de afbouwfase.
1 april dinsdag: Boeddhistisch vasten.
4 april vrijdagavond tot 6 april weekend in Egmond Stay Okay hostel.
8 april dinsdag: begin van de opbouwfase.

Prijs: 222 euro
Locatie: 19 maart
Kadoelenweg 168
Amsterdam-Noord.

Meer informatie en aanmelden:

Wilna Eenkhoorn 020-6250484 www.paradijsopaarde.nu
Amber Lot 06-41861618 www.amberlot.nl

Geen opmerkingen: