Pagina's

donderdag 2 december 2010

Soep met tofu, paksoi en restje spaghetti

Heb je ook vaak een restje spaghetti, zonder saus dan?
Hier een reept voor soep met spaghetti, die niet op spaghetti lijkt, maar wel (bijna) als een hele maaltijd dienst kan doen.

Benodigd:
- 1 blok tofu (tahoe), in blokjes gesneden.
- 1 struik paksoi
- restje spaghetti-maar je kunt ook een beetje spaghetti koken natuurlijk
- 1 liter groentebouillon
- beetje shoyu (zoute sojasaus)
- 2 teentjes knofook
- een beetje cayennepeper, naar smaak
- eventueel twee lepels sherry (of Japanse rijstwijn)
- 1-2 eetlepels olie

- Begin al een paar uur van te voren met het marineren van de tofu. Doe shoyu, sherry, beetje olie met cayennepeper en fijngesneden knoflook in een schaaltje. Voeg de tofu toe en laat staan. Roer het geheel af en toe voorzichtig om.

- Bak de stukjes tofu in de koekepan. Keer ze voorzichtig om, zodat er wat mooie, bruine korstjes op komen. Het restje van de marinade kun je er naar eigen inzicht bij doen. Let op dat het geheel niet té zout wordt in dat geval. (Dan eventueel minder bouillon in de soep gebruiken).

- Maak groentebouillon (als je geen gare spaghetti hebt, kook je de spaghetti erin)Als de bouillon (nog) kookt voeg je de spaghetti toe en de in reepjes gesneden paksoi. Laat de bouillon weer aan de kook komen en laat twee minuten doorkoken. Voeg dan de gebakken tofu toe.

- Dien op. Héél lekker.

Ik heb deze keer boekweitspaghetti van de Chinese winkel gebruikt. Beet je door , maar lekkere smaak. Tofu kun je ook het best bij een Chinese winkel halen. Altijd veel verser en lekkerder dan van de supermarkt. Goedkoper dan uit de natuurvoedingswinkel.

Geen opmerkingen: