Pagina's

donderdag 22 maart 2007

Wat is ontgiften eigenlijk?

Ontgiften is een lichaamsproces dat lichaamsbedreigende giftige bestanddelen, komende uit onze omgeving, dieet, alsook uit ons eigen lichaam omvormt tot iets wat schadeloos is of het scheidt deze stoffen uit.

Een van de ingewikkeldste taken van het ontgiften is de verwijdering van zware metalen zoals lood, kwik,cadmium, nikkel arsenicum en aluminium.

De belangrijkste ontgiftingsorganen zijn lever, dikke darm, nieren, galblaas, longen, huid, lympheklieren en bloed. Zij helpen ons lichaam kwijt te raken wat we te veel hebben en helpen de gifstoffen te elimineren. Maar ja, onze lichaamssystemen zijn ontwikkeld toen de wereld veel minder vervuild was.

Nu, in een werled met veel meer gif en vervuiling moeten onze organen en systemen veel harder werken om de toegenomen verspilling en gifstoffen kwijt te raken.

Vergelijk het maar met overwerkte werknemers, die niet voldoende te eten krijgen. dit zal ze oververmoeid maken en hun effectiviteit en efficientie in het werk zal vanzelf afnemen. Dit leidt ertoe dat het werk niet afkomt of zelfs helemaal niet gedaan wordt.

Op zo'n manier behandelen we ons lichaam. We geven onze organen niet de goede voeding om op hun best te presteren, zelfs als ze harder werken dan tevoren.

(vertaald van detox-guide.com)

Geen opmerkingen: