Pagina's

donderdag 29 december 2011

Leren Snorkelen? Ik snorkel in Egypte

Ik ben een paar weken aan de rode zee geweest. En ik heb mezelf leren snorkelen. Een paar jaar geleden ben ik al eens in Hurghada geweest. Met een groep van het resort gingen we met een boot de zee op. Toen heb ik voor het eerst gesnorkeld. Maar ik werd er nogal zenuwachtig van.

Deze keer was ik toevallig op een klein resort in El Quseir beland. Toevallig, omdat we in een hotel in El Quseir sliepen en over het strand bij het resort FANADIRaankwamen. We konden daar voor 28 Egyptische pond per dag op het resort, met zwembad en bar verblijven. Daar kon ik ook voor 7 of 8 euro per dag een snorkelset huren. Ik huurde een snorkel en speciale waterschoenen, geen zwemvliezen, want ik kon daar gewoon vanaf het strand de zee in lopen

En dat is dus het handige als je nog wilt leren snorkelen: vanaf het strand.
Allereerst deed ik de snorkel om en oefende wat met het inademen door mijn mond. Daarna ging ik in het water op mijn knieën zitten. En deed mijn hoofd onder water, zodat ik op mijn gemak kon oefenen met mijn snorkel. Ik hoefde helemaal niet tegelijkertijd te zwemmen, maar kon al mijn aandacht besteden aan de ademhaling. Pas toen ik vond dat het goed ging, ging ik verder het water in.

Als je vanaf de wal het water van de rode zee in gaat, is het het het beste om eerst te kijken waar de minste branding is. Vaak moet je wel een kwartier lopen voordat de zee wat dieper wordt. Bij de branding wordt de zee dieper en daar zie dan ook meteen de koralen en de honderden vissen. Het kan een beetje moeilijk zijn om door de branding heen te komen, ik heb me flink geschaafd, dus zoek een plek met weinig branding uit, of ga vooral op een stille dag, zonder veel wind.

De Rode Zee is behoorlijk zout. Je blijft al heel gemakkelijk hangen in het water. Je hoeft helemaal niet zoveel te zwemmen bovendien. Als je op de dezelfde plek in het water blijft hangen zie je al zó veel verschillend koraal en vooral zóveel verschillende vissen, dat je niet veel verder hoeft.

De volgende keer dat ik naar Egypte ga, neem ik mijn eigen snorkel mee. In de buurt van El Qusier en Marsa Alam zijn genoeg stranden (op loopafstand - of anders met een taxi, voor 10 pond € 1,20), waar je kunt gaan snorkelen op eigen houtje.

Je kunt da, nvanaf het strand, ook rustig alles goed bekijken en hoeft niet in paniek te raken vanwege je snorkel. Op het laatst kon ik een half uur aan het snorkelen blijven, zonder enig probleem met mijn snorkel.

10 KILO AFVALLEN EN NOOIT MEER JOJO-EN GRATIS video's voor STRESSBEGELEIDING plus gratis e-book

Geen opmerkingen: