Pagina's

maandag 1 augustus 2011

Schildklier, stress en overgewcht

Hier is een stukje gekopieerd uit een bericht van Jesse van der Velde

Stress: de grote boosdoener van schildklieraandoeningen?
Dokter Christiane Northrup stelt dat schildklierproblemen in verbinding staan met emotionele blokkades, wat zou betekenen dat een slecht functionerende schildklier een teken is van problemen op sociaal gebied. De manier waarop men met moeilijke situaties in het leven omgaat zou van belang kunnen zijn voor de werking van de schildklier. Zo zouden mensen die in het leven voor hun gevoel veel moeten “slikken” een grotere kans hebben op een schildklieraandoening dan mensen die gewoon uit kunnen spreken waar ze mee zitten. Of dit waar is is echter niet wetenschappelijk onderbouwd maar enkel en alleen gebaseerd op de eigen ervaringen van deze dokter.


En aantal symptomen van een te hardwerkende schildklier kunnen zijn:
Aller eerst het niet goed werken van het lichaam waardoor alles langzaam gaat, je minder calorieën nodig hebt en dikker wordt. (Dit geldt in hoge mate voor vrouwen van middelbare leeftijd.) Maar er zijn nog meer symptomen, onder andere:

Vermoeidheid en Weinig Energie, Geen zin in Sex, Haaruitval, Depressie, Vergeetachtigheid en overgevoelig zijn voor Infecties

Als je dit hele artikel van Jesse van Velde wilt lezen (met nog meer heel interessante informatie) Hier is de link:
Gezonde Gewoontes
Als je je inschrijft krijg je toegang tot het blog met uitstekende informatie. Het is het beste wat ik tot nu toe in het Nederlands op internet heb gevonden.

Geen opmerkingen: