Pagina's

dinsdag 22 februari 2011

Het Mentale Dieet Plan. Afvallen

Voor ik begin over het Mentaal Dieet Plan: Als je wilt blijvend wilt afvallen is het het beste om niet meer dan 1 kilo per maand af te vallen, en liever nog minder snel. Dit kan het beste door vooral je levensstijl te veranderen. Dit is echter voor de meeste mensen heel moeilijk. Voor mensen met zeer ernstig overgewicht is het gezonder om wél sneller af te vallen, en wel onder begeleiding.

En nu ik het Mentaal Dieet Plan heb aangeschaft, en aan het uitproberen ben, kun je natuurlijk wat commentaar verwachten.


Ik ben altijd fervent tegen diëten geweest, maar ik zie ook dat het steeds toenemende overgewicht in de Westerse maatschappij voor levensbedreigende problemen gaat zorgen. Stress is een belangrijke oorzaak voor overgewicht Maar zoals ik al eerder zei, ook diëten zijn een oorzaak van overgewicht. Ze leiden vooral tot het jojo-effect, wat zo mogelijk nog ongezonder is dan het overgewicht.

En toch moeten mensen afvallen. Een veranderde levensstijl is noodzakelijk, maar heel moeilijk aan te leren. Ik had gisteren een berichtje in de Spits gelezen, waarin staat dat programma's voor pubers (met zwaar overgewicht, obesitas) om hun levensstijl te veranderen mislukken en dat het volgende project een maagband is. Overgewicht is een heel serieus probleem in de onze maatschappij.

Maar nu: het Mentaal Dieet Plan
Wat klopt:
Geen honger. Ik ben op internet aan het zoeken gegaan of je dat met meer diëten hebt en jawel. Als je een eiwitrijk dieet en koolhydraatarm (Low Carb)dieet gebruikt heb je geen last (of weinig)van hongergevoelens.

- Heel goede tips om een betere levensstijl te creëren. Zodat je niet meer aan diëten hoeft te doen als je eenmaal op je streefgewicht bent.

- Duidelijk aangegeven wat je moet doen, zonder ál te belerend te zijn. Je kunt zélf je gerechten kiezen. Vooral ook aandacht voor de lange duur. En hoe je door kunt gaan als je eenmaal op je streefgewicht bent.

Negatief
- In de eerste plaats lastig voor vegetariërs.

- Ik vind veel eiwitten, vlees en vis eten onsympathiek en ook duur. Ik eet zelf geen vlees omdat er gewoon meer dan genoeg voedsel voor alle mensen op de wereld is als we geen vlees eten. Arme mensen zouden met dit dieet makkelijk de goedkopere vleessoorten vaker gaan kiezen, wat helemaal niet gezond is.

- Het Turboplan wat bij het dieet hoort is niet evenwichtig. Het is voor snel afvallen en voor een paar dagen waarschijnlijk niet schadelijk.
Evenwichtig gaat natuurlijk om eiwitten koolhydraten vitaminen, mineralen. Maar als ik het in yin yang bekijk vrijwel niet vol te houden omdat vrijwel alle dierlijk voedsel heel yang is. Ook als je zuur en base evenwicht bekijkt is het Turboplan heel zuurvormend.

Zoals ik al zei afvallen is noodzaak. Je levensstijl veranderen is noodzaak. Ik vind het Mentaal Dieet Plan goed op weg voor het zonder honger lijden af te vallen en automatisch een andere levensstijl aan te leren.

MENTAAL DIEET PLAN

Geen opmerkingen: