Pagina's

donderdag 21 oktober 2010

Macrobiotiek. Snel koekjesrecept


Dit koekjesrecept is voor iedereen die van koekjes houdt, maar liever toch niet teveel suiker en vet gebruikt. Ik maak dit recept altijd uit de losse hand, zonder me echt over hoeveelheden en verhoudingen druk te maken.


Neem havervlokken en tarwemeel, (of gezeefd volkorenbloem) ongeveer in de verhouding 2:1. Doe er een beetje zeezout, wat zonnebloemolie of maïsolie doorheen en ook een handje of, flink wat rozijnen en krenten. Roer dit door elkaar. Voeg water toe totdat je een stevige pasta hebt.

Leg met een lepel hoopjes van dit mengsel op een bakplaat. Druk de hoopjes met een vork een beetje plat. Schuif de bakplaat in de oven. Bak ongeveer drie kwartier in een oven op 200 graden. De koekjes zijn goudbruin als je ze eruit haalt.

Als je in een huis woont met mensen die niet makrobiotisch zijn en van koekjes houden, maak dan maar extra veel. Ze zijn altijd zó op.

Als je chiquere koeken wilt maken, kun je meer meel toevoegen, zodat je een kneedbaar deeg hebt. Je kunt het deeg dan uitrollen en er ronde koeken uitsteken.

Een zelfde soort recept staat ook in een oud macrobiotisch kookboekje van Karina vd Pol (Makrobiotisch Koken)

Hier haar ingrediënten:
2 koppen havervlokken
1 kop lemairemeel
sesamolie
zeezout
een halve kop rozijnen
een halve kop krenten
kaneel
koekkruiden

Geen opmerkingen: