Pagina's

woensdag 17 december 2008

Stress Oplossen door middel van Meditatie

Tegenwoordig wordt meditatie gebruikt door managers, politici en vele anderen/ Dat is zo omdat meditatie een pure training van de hersenen is. Er zijn vijf centra in de hersenen die intensief getraind worden gedurende meditatie. Onderzoek (VS en China) laat zien dat mensen beter scoren, minder stress ervaren en minder vermoeid zijn al na slecht 5 dagen mediteren.

Hoe kun je nu je stress oplossen door meditatie? Onderzoek aan de Yale universiteit laat zien dat 50 minuten mediteren per dag voldoende is om de hersenen te veranderen. Het gedeelte van de hersenen dat de aandacht controleert wordt gestimuleerd. De mensen worden minder afgeleid door hun omgeving en werken beter. Een gedeelte van onze stress komt van een teveel aan informatie van buitenaf. Rinkelende telefoons, de televisie van de buren, huilende kinderen. Met behulp aan meditatie wordt het makkelijker je op je werk te focussen, zonder afgeleid te worden.

Een tweede reden waarom meditatie goed is voor het oplossen van stress is omdat zelfs de emoties die je kunnen afleiden verminderd worden. Het zal makkelijker zijn om emoties los te laten. Een bruikbare truc om je emoties los te laten is om ze eerst te benoemen.

De derde reden waarom meditatie goed is in het oplossen van stress is omdat het ook helpt om fysieke pijn te verminderen. Dat heeft onderzoek aan de universiteit van Californië aangetoond. Dus zelf als je lichamelijk pijn hebt zal het makkelijker zijn om je op je werk te focussen als je de tijd neemt om te mediteren.

Als je dagelijks de tijd neemt om te mediteren, zul je in staat zijn om controle te hebben over ongewenste associaties en gevoelens. Dit zal je hoofd vrij maken om te voelen hoe het leven kan zijn zonder gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid of onbekwaamheid. Dagelijkse meditatie kan absoluut helpen bij het oplossen van stress.
www.zondergekheid.nl
Of luister HIER

Geen opmerkingen: