Pagina's

dinsdag 11 november 2008

Beter Stress Oplossen

We kunnen zelf heel veel doen aan het oplossen van stress, bijvoorbeeld timemanagement en meditatie. Maar soms vergeten we dat onze geestelijke gezondheid alles te maken heft met onze lichamelijke gezondheid. En dat geldt voor beide kanten. Als mensen lijden aan te veel stress is het heel waarschijnlijk dat ze ook een lichamelijke ziekte krijgen. En als iemand niet goed voor zijn lichaam zorgt is hij meer vatbaar voor stress.

Om beter om te gaan met stress zou je echt gezonder moeten eten. Gezond voedsel betekent: eet veel meer groenten Het beste is twee of drie keer per dag. Het is heel makkelijk om tomaat en komkommer bij je ontbijt te nemen. Bij de lunch neem je dan een verse groentesoep. Neem twee keer per dag fruit. Eet veel minder vlees en eet af en toe (vette) vis. Het is ook beter om te stoppen met suiker en meer natuurlijke zoetmiddelen te gebruiken, zoal bijvoorbeeld honing of gerstemoutstroop. Kook verder zelf. Gebruik zo min mogelijk geprefabriceerd voedsel en junk food. Probeer het een uit en je zult versteld staan van de herwonnen energie.

Om je stress beter op te kunnen lossen moet je ook de tijd nemen om te eten. Zit aan een gedekte tafel, met je gezin en dat ook zoveel mogelijk bij de lunch en het ontbijt. Zelf als je een tussendoortje neemt moet je er even rustig bij gaan zitten. Neem niets anders dan fruit, of eventueel een handje noten als tussendoortje. Rustig zitten als je eet is goed voor de spijsvertering. En gezondheid begint in je darmen.

Het derde advies voor hoe beter om te gaan met stress en dat goed voor je lichamelijke gezondheid is: ga naar buiten en adem de frisse buitenlucht in. Loop een uur per dag en adem de frisse lucht in. Als je een half uur of een uur gaat lopen heb je meteen je beweging gehad, en beweging is ook nodig voor een goede gezondheid.

Volg dit advies op en je zult makkelijker je stress op kunnen lossen.

Meer advies?
www.zondergekheid.nl/stress.htm

Geen opmerkingen: