Pagina's

maandag 2 november 2009

Linzen met Kurkuma

Kurkuma vernietigt kankercellen, is goed voor de lijn en goed vor het geheugen. (Zie vorig artikel) Kurkuma is een onderdeel van kerrie. In India gebruikt met doorgaans geen kerrie, maar mixt men de kruiden, waaronder kurkuma, zelf.


Een traditioneel Indiaas recept.
Nodig: twee pannen, rode linzen, zout, kurkuma, chilipeper, olie (of ghee), 1 ui, heel komijnzaad, geraspte verse gember,
Zet de linzen op met twee keer zoveel water, ,als het kookt, schuim dan het schuim af en voeg zout en een beetje kurkuma en chilipeper toe. Laat zachtjes gaar koken.
Snij de ui heel fijn. doe olie in de andere pan en bak de ui bruin (meer dan glazig) voeg snel heel komijnzaad en geraspte gember toe en bak een paar seconden mee. Voeg dan een beetje water toe, zodat de water bijna onder staan. Laat het vuur hoog staan. Telkens als de uien droog dreigen te worden voeg je weer een beetje water toe (3-4 keer) Ondertussen zijn de linzen klaar. Voeg de gare linzen toe aan de uien. Laat even doorkoken. Klaar.
Eet het met basmati rijst en een salade of met roti of brood.

Geen opmerkingen: