Pagina's

zondag 17 mei 2009

Powerplate (trilplaat) tegen buikvet


Na de alarmerende berichten over buikvet, zelfs bij verder slanke mensen is er nu een opzienbarend bericht over hoe het op te lossen.

Op het zeventiende Europese congres over obesitas is er een onderzoek gedaan over oefeningen met powerplate. De vibraties van de trilplaat in combinatie met een dieet kan mensen langdurig helpen overgewicht te verminderen en schadelijk buikvet wegwerken.

De studie die uitgevoerd is in Antwerpen wees uit dat de powerplate langdurig effect genereert, speciaal wat betreft het buikvet. (Buikvet geeft hogere risico's voor hartziekten, beroertes en diabetes.

De studie werd over een periode van 6 maanden uitgevoerd. Daarna keerden de proefpersonen terug naar hun gewone dagelijkse bezigheden.

Een jaar later werden ze opnieuw getest.

Lichaamsgewicht
* De powerplate + dieet groep verloor aanvankelijk 11 % gewicht. Na een jaar was er een gewichtsverlies behouden van 10 %
* De groep met gewone fitness + dieet verloor 7% en handhaafde een verlies van 6,9 %
* De groep die alleen een dieet had gevolgd verloor 6 % en handhaafde minder dan 5 %

Nog veelbelovender was de afname van buikvet!

Buikvet
* De powerplate + dieetgroep verloor 47,8 vierkante centimeter en behield een verlies van 47,7 vierkante centimeter.
* De groep met gewone fitness + dieet verloor slechts 17,6 vierkante centimeter en behield slechts een verlies van 1,6 vierkante centimeter.
* de groep die alleen dieet had gevolgd verloor 24,3 vierkante centimeter en behield een verlies van 2,95 vierkante centimeter.

(Vrije) vertaling. zie oorspronkelijk artikel: http://www.medicalnewstoday.com/articles/149745.php

Geen opmerkingen: