Pagina's

donderdag 3 januari 2008

Ontgiften na de feestdagen

Het is zaak om na het lekker eten en drinken van de afgelopen weken even aan de conditie te werken.
De fitnesscentra zitten vol. Maar ontgiften heeft ook veel zin.

1. Drink extra veel water. Van zout voedsel, zoetigheid en alcohol droogt je lichaam uit. Het eerste wat je 's morgens moet doen is twee - drie glazen water drinken. Drink voor de lunch en voor het diner nog eens een glas water.

2. Voedsel
Voedsel dat helpt bij de ontgifting van je lichaam is knoflook, gember, groene koreander, paardebloemwordtel. Eet verder veel groenten, vooral groene groenten zoals broccoli. En eet fruit.

3. Speciale drankjes
Drink citroensap aangelengd met water. Of maak de citroen-gemberdrank. Neem geperst citroensap met kleine stukjes verse gember. Giet daar kokend water op. Als je umebosi in huis hebt (natuurvoedingswinkel) maak een drankje met umebosi, driejarenthee en wat shoyu of tamari. Erg goed!

4. Ontiftingssappen
Als je een sapcentrifuge hebt is het nu de tijd om wat extra groenten en fruitsapjes te maken. Puur wortelsap is lekker (wel biologisch dynamische wortels nemen), of bijvoorbeeld een mix van drie boerenkoolbladeren, drie winterwortles, een stengel bleekselderie, een beetje rode biet en een beetje appel. super ontgiftend!

5. Detox voetenbad
Heel goed is het om in deze periode een detox voetenbad kuurtje te doen. Neem een week lang om de dag een detox voetenbad. Als je geen detox voetenbad hebt is het de moeite waard om het eens bij een therapeut te proberen. Adressen van therapeuten zijn te vinden op www.detox-voetenbad.nl .

Als je deze tips volgt ben je binnen een week de gevolgen van niet zo gezond eten tijdens de festdagen weer kwijt.
Succes!

Geen opmerkingen: