Pagina's

zondag 27 mei 2012

Plat op de grond liggen bij Stress

Iets doen tegen de stress is heel simpel als je begrijpt hoe het zo gekomen is dat de meesten van ons wel eens of zelfs vaak gestrest zijn. Stress is een handige manier voor het lichaam om adequaat te reageren als er gevaar dreigt. De adrenaline stijgt en je krijgt daardoor meer energie. Je kunt goed vechten of vluchten naar gelang de situatie.

Meestal hoeven wij in de moderne maatschappij niet vaak te vechten of te vluchten. We denken echter wel vaak dat er een alarmerende situatie is. Als we te veel te doen hebben of als we bang zijn om te falen bijvoorbeeld. Je weet waarschijnlijk zelf wel in welke situatie jij last hebt van stress.

Je lichaam denkt geeft dan de adrenaline. Je bent klaar om eens goed aan de slag te gaan. Helaas moeten we echter tegenwoordig meestal niet lichamelijk aan de slag. Maar je lichaam reageert wél alsof het aan de slag moet. Je hart gaat sneller slaan, de ademhaling gaat sneller en wordt hoger, je spieren zijn meer gespannen, alles voor een snel gevecht of snelle vlucht. Maar jij blijft op je plek zitten en blijft gestrest

Vroeger, toen je had gevochten met het wilde beest, of nadat je gelukkig was ontkomen na een heige achtervolging, kon je je pas echt goed ontspannen. Je ging dan lekker liggen uithijgen.

Tegenwoordig doen we dat niet. Na een stress situatie blijven we zoals we zijn. Hart blijft sneller staan, de spieren blijven gespannen en je blijft de hoge ademhaling houden.

Eigenlijk zou je na iedere korte periode van stress plat op de grond moeten gaan liggen. Uitrusten alsof je net aan een groot gevaar bent ontsnapt. Je kunt dat bewust doen, Langzamer en dieper ademhalen, je spieren ontspannen en je hoofd leegmaken. Waarschijnlijk heb je dat een paar keer per dag nodig.

In de stress therapie op video krijg je echter iedere week nieuwe ademtechnieken en nieuwe ontspanningsoefeningen voor gedaan. Het wordt je heel makkelijk gemaakt om anders te leren ademen. ER zijn zóveel mogelijkheden! Telkens een andere manier om je te ontspannen, zodat het geen sleur wordt en daarnaast krijg je iedere week een nieuwe geleide meditatie om heerlijk naar te luisteren.


Iedere week nieuwe ademtechnieken voor ontspanning, nieuwe ontspannings-technieken en iedere week een nieuwe geleide meditatie. Geef stress geen kans!
 GRATIS video's voor STRESSBEGELEIDING plus gratis e-book

Geen opmerkingen: